Dine penge11. november 2023

Nu kommer forskudsopgørelsen: Derfor ser den anderledes ud i år

I år er der ekstra grund til at være opmærksom på, hvordan forskudsopgørelsen ser ud, og hos mange danskere rammer den helt skævt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Hør skatteekspert og Head of Taxes hos Skatteguiden forklare, hvordan du kan undgå et skattesmæk.
 Video: Amalie Lindeburg og Line Lei Mohrsen Jensen

Læs også: Over 500.000 bruger Skatteguiden: Sådan har “Løvens Hule”-virksomheden fået succes

For mange er det forvirrende at kigge på de mange bokse, når der skal styr på forskudsopgørelsen hos Skat, og i år er ingen undtagelse, når forskudsopgørelsen åbner 14. november.

Faktisk ser den markant anderledes ud i år hos en særlig gruppe.

De nye ejendomsvurderinger betyder nemlig, at flere boligejere kan få et ubehageligt skattesmæk.

Ifølge en pressemeddelelse fra “Løvens Hule”-virksomheden Skatteguiden, der har gjort det til virksomhedens opgave at hjælpe dem, der har svært ved at finde vej i skattejunglen, så vil boligejerne opleve, at både ejendomsværdiskat og grundskyld (ejendomsskat) bliver betalt løbende via ens forskuds- og årsopgørelse.

Det betyder, at det er slut med at betale grundskyld to til tre gange om året, men boligejerne slipper altså ikke

Kristoffer S. Olesen, der er skatteekspert hos Skatteguiden, forklarer, at der ikke er tale om en ny skat – bare en anden måde at betale på:

- Selvom fire ud af fem (ifølge Vurderingsstyrelsens egne tal), kommer til at betale en samlet lavere boligskat, så kan skatteborgerne stadig få en følelse af at betale mere i skat, nu hvor begge ejendomsskatter bliver opkrævet over ens forskudsopgørelse.

- Boligskatten vil følge værdien af ens ejendom. Hvis ens bolig senere stiger i værdi, vil skatten samtidig stige. Når ens ejendom stiger og falder i takt med de nye ejendomsvurderinger, er det vigtigt at være opmærksom på sin forskudsopgørelse, forklarer han videre.

Skattesmæk til hver tredje

Rigtig mange danskere har svært ved at rette forskudsopgørelsen korrekt. Ifølge tal fra Skatteguiden står hver tredje dansker til et skattesmæk for skatteåret 2023.

Men der er råd for det.

Hvis danskerne er opmærksomme allerede ved forskudsopgørelsen, kan de nemlig undgå skattesmækket, når årsopgørelsen lander i marts 2024.

Sponsoreret indhold