Dine penge28. december 2023

MobilePay slår sidste år: 556 millioner transaktioner i 2023

Tallet er en stigning på 11 procent og betyder, at danskerne i gennemsnittet har swipet 124 gange dette år
556 millioner transaktioner er det blevet til i 2023 på MobilePay til alle typer formål. En stigning på 11 procent i forhold til sidste år.
556 millioner transaktioner er det blevet til i 2023 på MobilePay til alle typer formål. En stigning på 11 procent i forhold til sidste år.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er blevet mere og mere populært at logge ind på MobilePay, når vi herhjemme skal overføre penge.

For tiende år i træk har betalingsappen i 2023 været i vækst, oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Nytårsaften vil den nå op på 556 millioner transaktioner, og det er en stigning på 11 procent sammenlignet med sidste år, lyder det.

Derudover har erhvervsbetalinger og andre betalte løsninger overhalet de klassiske private betalinger, som udgør 47 procent af MobilePays overførsler.

- Vi oplever, at danskerne nu benytter MobilePay til alle typer formål i både fysiske butikker, til regninger, klassekasser og meget andet.

- Særligt MobilePay til nethandel udbygger konstant sin position som danskernes foretrukne indkøbsmåde online, siger Anette Bøje, som er dansk landechef for Vipps MobilePay, selskabet bag den populære app.

De 556 millioner transaktioner betyder, at 4,5 millioner borgere i Danmark i gennemsnit bruger MobilePay 124 gange om året.

Gennemsnitligt køber hver bruger varer og sender penge med MobilePay for næsten 47.000 kroner om året.

Det svarer til omkring 210 milliarder kroner i år.

Tallene dækker over, at mange bruger MobilePay dagligt og overfører langt større beløb. Andre har et mere beskedent forbrug, skriver MobilePay i pressemeddelelsen.

Også andre MobilePay-løsninger er i vækst. For eksempel blev der samlet 1,3 milliarder kroner ind i en MobilePay Box - en digital fælleskasse - i løbet af 2023. Det er en vækst på mere end 40 procent, lyder det.

Fra 1. oktober i år kom der nye priser for MobilePay MyShop, som virksomheder kan benytte sig af, så deres kunder har mulighed for at betale med MobilePay.

De nye priser betyder, at MobilePay tager 0,99 procent af transaktionsbeløbet. Prisen er momsfri.

Sponsoreret indhold