Dine penge27. juli 2022

Kæmpe flystrejke i dag: 134.000 rejser er aflyst

Onsdag morgen er Lufthansa-ansatte gået i strejke, og det efterlader 134.000 passagerer med aflyste rejser
Lufthansa strejker onsdag
Der var onsdag morgen kaos i flere tyske lufthavne, men også danske rejsende er påvirket af strejken.
 Foto: Roberto Pfeil/picture-alliance/d

134.000 passagerer har med kort varsel måtte justere på deres rejseplaner, efter at 20.000 Lufthansa-ansatte med kort varsel meddelte, at de ville gå i strejke onsdag morgen.

Flere end 1000 afgange er blevet aflyst - nogle allerede tirsdag - i de ansattes jagt på højere løn.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

De ansatte strejker i lidt over et døgn og begynder at arbejde igen torsdag morgen klokken 6.

Strejken omfatter udelukkende ansatte, der arbejder på landjorden. Det drejer sig eksempelvis om teknikere og ansatte, der er ansvarlige for logistik.

Lufthansa strejker onsdag
Sådan ser afgangene fra København med Lufthansa onsdag morgen ud. Alt er aflyst.
 Skærmdump

Fagforeningen ver.di har gang i forhandlinger med Lufthansa på vegne af de cirka 20.000 ansatte. Fagforeningen har afvist Lufthansas første lønudspil, men har sagt ja til at fortsætte forhandlinger 3. og 4. august.

Kæmpe kollaps

Lufthansa er Tysklands største luftfartsselskab, og fløj i 2021 godt 46 millioner passagerer på i alt 456.000 afgange. Selskabet har i alt cirka 60.500 ansatte i Tyskland. Tallene kommer fra Lufthansas egen hjemmeside.

Tysklands luftfartsindustri oplever i øjeblikket en kraftig mangel på medarbejdere, fordi mange fandt arbejde i andre sektorer, da efterspørgslen på flyrejser kollapsede under pandemien.

Ifølge den tyske tænketank IW er der godt 7000 ubesatte stillinger i tyske lufthavne, efter at medarbejderne ikke er kommet tilbage på den anden side af pandemiens værste rejserestriktioner.

De ansatte forlanger en lønstigning på 9,5 procent. Det skal ske for at følge med en større arbejdsbyrde, den stigende inflation og den generelle lønnedgang under coronakrisen.

Det har fagforeningens forhandler Christine Behle fortalt til det tyske nyhedsbureau dpa.

Lufthansa kalder strejken urimelig mod flyselskabet, som i forvejen er udfordret i kølvandet på coronapandemiens rejserestriktioner.

- Og det bliver endnu mere uforståeligt af, at der fra arbejdsgiverens side allerede er blevet tilbudt en stor og afbalanceret lønstigning, lyder det i en udtalelse fra Michael Niggemann, der er HR-chef ved Lufthansa.

Sponsoreret indhold