Dine penge6. oktober 2022

Historisk landsted solgt for en formue: 0 kroner i rabat

Stedet ligger i Hillerød, hvor den nuværende ejer kan glæde sig over, at der er en fed check på vej i posten
Det er virkeligt et skønt område, som den stadig hemmelige køber har smidt næsten 30 millioner kroner for.
Det er virkeligt et skønt område, som den stadig hemmelige køber har smidt næsten 30 millioner kroner for.
 Fotocollage: Foto: Pernille Sams/Skråfoto

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Et af de mere usædvanlige udbud på boligmarkedet i år er blevet solgt. Og endda "på beløbet", skriver boligmediet Boliga.dk.

Der er tale om et historisk landsted udenfor Hillerød opført af en af Danmarkshistoriens helt store skikkelser, C.F. Tietgen.

Gården - som går under navnet Strødam - kom til salg tilbage i maj, var det første gang i 150 år, at det fik en tur på det offentlige boligmarked.

Den nuværende ejer fik skøde på stedet tilbage i 1998 for blot 3,8 millioner kroner. Men det over 800 kvadratmeter store hus, der er opført i schweizisk byggestil, var sat til salg for hele 28,6 millioner kroner.

Og det er præcis det beløb, en køber har været villig til at betale, lyder det i dag fra ejendomsmægler Thomas Klem fra ejendomsmæglerfirmaet Pernille Sams.

Det er dog uvist, hvem køberen er, da handlen ikke er blevet tinglyst endnu.

Markant overpris

Om den gode historie har været nogle ekstra kroner værd, er ikke til at vide med sikkerhed, men i hvert fald er gården blevet solgt et godt stykke over prisniveauet i Hillerød Kommune, hvor boligen ligger:

Indtil videre i år er husene i den nordsjællandske kommune ifølge Boliga.dk blevet solgt for en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 27.680 kroner.

Køberen af Strødam har derimod givet knap 34.600 kroner for hver kvadratmeter i det historiske landsted, der officielt var udbudt til salg som en villa.

Med i handlen følger desuden 1,25 hektar jord med skov, og så er der sågar et hundehus på grunden, der er opført som en eksakt kopi af gården i størrelse en til fem.

Dyr historie?

Som nævnt er det C. F. Tietgen; en af de rigeste erhvervsmænd i Danmarkshistorien, som blandt andet stod for at få Marmorkirken i København færdiggjort, der fik Strødam opført som sin private bolig i 1800-tallet.

Flere elementer fra den ikoniske kirke går da også igen i landstedets 25 værelser, der blandt andet tæller et musikværelse, et bibliotek og et badeværelse med guldkupler i loftet.

Du kan se flere billeder af landstedet her.

Sponsoreret indhold