Dine penge1. februar 2024

Bekymret for årsopgørelsen? Nu kan du smugkigge

Sidste år kiggede 300.000 danskere på estimatet af deres årsopgørelse for at undgå chokket over et eventuelt skattesmæk den 11. marts, nu er det muligt igen
Skat
Frygter du skattefar, kan du allerede nu smugkigge på et estimat af årsopgørelsen i appen "Skatteguiden".
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Frygter du skattesmæk, når årsopgørelsen bliver tilgængelig på skat.dk 11. marts, så kan du glæde dig over, at du allerede nu kan få afklaring.

"Løvens Hule"-virksomheden Skatteguiden står bag appen under samme navn, og det er her danskerne fra i dag kan få en såkaldt "Tidlig årsopgørelse".

Ifølge Skatteguiden benyttede 300.000 danskere sig af appen til at se årsopgørelsen på forskud sidste år, og i år forventer de endnu flere besøgende.

- Vi har allerede mere end 147.000 tilmeldte, og antallet der bruger funktionen vil stige kraftigt jo længere, vi kommer ind i februar. Generelt oplever vi stor nysgerrighed omkring ’Tidlig Årsopgørelse’ i appen, fordi alle gerne vil have et estimat på, om tallet er rødt eller grønt. Det er noget, danskerne virkelig går op i, fortæller stifter af Skatteguiden, Nikolai Høgskilde.

Ifølge Skatteguiden var det hver fjerde dansker, der oplevede skattesmæk sidste år, og tendensen er, at det er de samme fejl danskerne begår.

- Det er klassisk, at danskerne glemmer fradrag, som ikke registreres automatisk. Derudover overrasker det mange, at eksempelvis kørselsfradraget ikke overføres til årsopgørelsen selv, hvis de har sørget for at indberette det på forskudsopgørelsen. Så der er det typisk noget at hente, siger Nikolai Høgskilde.

Skatteguiden var med i "Løvens Hule" i 2022. Her investerede daværende løve Jesper Buch 1.5 millioner kroner for 12,5 procent af virksomheden.

Sponsoreret indhold