Dine penge12. marts 2024 (opd. 12. marts 2024)

Airbnb forbyder overvågningskameraer i dit hjem

Fra 30. april må du ikke længere have skjulte eller synlige kameraer indendørs, men ringeklokker med kamera er stadig tilladt
Hvis du udlejer via Airbnb, skal du følge reglerne fra slutningen af næste måned.
Hvis du udlejer via Airbnb, skal du følge reglerne fra slutningen af næste måned.
 Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Onlineudlejningsportalen Airbnb gør det forbudt at have overvågningskameraer i boliger, der udlejes.

Det oplyser selskabet i et blogopslag.

Tidligere har platformen tilladt indendørsovervågning i fællesarealer som stuer og gange, hvis kameraerne var synlige, og hvis det fremgik i annoncen, så de gæster, der lejede sig ind i boligen, var bevidste om det.

På sociale medier har nogle personer dog klaget over at finde kameraer, der tilsyneladende har været forsøgt skjult. I flere tilfælde i rum, hvor man som lejer bør kunne forvente privatliv, lyder det.

- Airbnb forbyder brugen af indendørs overvågningskameraer på globalt plan for at simplificere vores politik om overvågningskameraer og andre apparater og for at fortsætte med at prioritere privatlivet i vores netværk, lyder det i opslaget.

De nye regler træder i kraft 30. april.

Samtidig strammes også reglerne om udendørsovervågning. Udlejerne skal gøre det tydeligt for lejere, hvor de har overvågningskameraer, og kameraerne må ikke overvåge områder med eksempelvis et udendørsbad eller en sauna.

- Vores mål var at skabe nye, klare regler, der giver vores netværk en klar fornemmelse for, hvad de kan forvente af Airbnb, udtaler Juniper Downs, som er chef for Politik og Partnerskaber i Airbnb.

Ringeklokker med kameraer vil stadig være tilladt, ligesom lydmålere, som kan overvåge støjniveauet i et rum, heller ikke bliver forbudt. De forbliver tilladt af sikkerhedshensyn, lyder det.

Selskabet kommer i opslaget ikke selv nærmere ind på anklagerne om, at der i flere tilfælde skal have blevet fundet skjulte kameraer i de udlejede boliger.

Blandt andet i onlineforummet Reddit har brugere beskrevet oplevelser, hvor de angiveligt har fundet kameraer i blandt andet soveværelser.

I 2021 udtalte Airbnb til avisen The Washington Post, at "hændelser, der involverer skjulte kameraer, er sjældne".

Sponsoreret indhold