Nyheder7. april 2022

Din hunds kys kan slå dig ihjel

Et nyt studie viser, at det ikke er helt ufarligt at lade din hund kysse dig. En bakterie på dens tunge kan nemlig være dræbende
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når man tænker over det, er det måske ikke så mærkeligt eller ny information.

Men hundes numsehuller er altså fyldt med ulækre bakterier.

Og for at det bliver rent, bruger de søde og vapsede venner deres tunge og tænder. Den samme mund, der bagefter kommer op og slikker dig i ansigtet af ren og skær glæde.

Men det kan være, man skal holde sig lidt tilbage med at lade sin hund vise kærlighed "på den våde måde".

Superbakterier

Et nyt studie opfordrer nemlig til, at hundeejere stopper med at lade deres hund slikke dem i ansigtet. Og at de husker at vaske deres hænder, efter de har kælet med en hund.

For hundenes savl kan være en kilde til superbakterier, skriver blandt andet New York Post.

Et forskerteam fra UK Royal Veterinary College og University og Lissabon har forsket i en stamme af E. coli-baktier, som de har fundet i afføringen på både mennesker og dyr i 41 hjem i Portugal samt 45 hjem i Storbritannien.

Det var tæt på 14 procent af hundene, der havde bakterien. Men det viste sig også, at mennesker ikke er meget bedre. Omkring 13 procent af de menneskelige prøver indeholdt den samme bakterie. Så det er heller ikke en god idé, at mennesker går og slikker hinanden i ansigtet.

Til gengæld er der godt nyt til alle katteelskere, for det var blot fem procent af de testede katte, der havde bakterien.

Vask hænder

Den skadelige bakterie har udviklet sig, så den kan modstå selv stærk medicin, og den bliver set som en af de største globale trusler mod folkesundheden.

Forskerne er dog ikke være sikre på, om de er os tobenede eller vores firebenede venner, der er skyld i spredningen. Derfor beder de folk om at være på vagt og modstå de våde kys. Samtidig fortæller de, at du ikke skal lade din hund spise fra samme tallerken som dig.

Det skal dog siges, at bakterien allerede findes i tarmen og dermed også i afføringen.

Derfor er en god hygiejnepraksis nøglen til at reducere spredningen. Det er en god idé at vaske hænder, efter man har opsamlet hundens hømhømmer, men også når du har kælet med dem.

Sponsoreret indhold