Nyheder26. februar 2022

DF falder fra hinanden: Nu er 6 ude!

Marie Krarup er seneste folketingsmedlem, der flygter i protest mod DF's nye formand, Morten Messerschmidt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marie_krarup_preview.jpg
 Pr-foto

Folketingsmedlem Marie Krarup melder sig ud af Dansk Folkeparti, siger hun til Berlingske.

Hun er det sjette folketingsmedlem, der på få dage forlader DF. Dermed er DF gået fra 16 til 10 mandater i Folketinget på under en uge.

Det sker blandt andet, fordi hun ikke kan få lov til at sige sin mening om Rusland. Men ikke mindst på grund af Morten Messerschmidt, DF's formand:

- Nu kan jeg ikke mere.

- Jeg har ikke tillid til ham. Jeg har ikke respekt for ham, siger Krarup, der fortsætter i Folketinget som løsgænger.

Uforståelig reaktion

Omkring Rusland og hendes manglende muligheder for at ytre sig siger hun videre:

- DF's ledelse lader medlemmer af hovedbestyrelsen offentligt diskutere på Twitter, om jeg har brudt en partilinje angående Rusland og Ukraine, fordi jeg har udtalt, at "vi har et kulturelt fællesskab med Rusland".

- Det er svært at leve med en ledelse, der drøfter den slags offentligt uden overhovedet at kontakte mig og få uddybet mine udtalelser, skriver Krarup på Facebook.

Skal ud efter dom

Både før, under og efter formandsvalgkampen har Krarup ytret sig yderst kritisk om Messerschmidt. Hun har gentagne gange truet med at forlade DF.

Krarup er blandt andet kritisk over for Messerschmidts uafsluttede retssag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk, den såkaldte Meld- og Feld-sag.

Det er en anden og vigtig grund til, at hun nu forlader partiet:

- DF har en formand, der lige nu står tiltalt for dokumentfalsk. Hvis han dømmes, vil det være helt uholdbart for et nationalkonservativt parti, der som en selvfølge går ind for lov og orden.

- Alligevel kan jeg som folketingsmedlem ikke få sikkerhed for, at formanden vil trække sig, hvis han dømmes for dokumentfalsk, skriver Krarup på Facebook.

SEKS UDE

Bent Bøgsted, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Lise Bech sagde farvel og tak mandag aften. Tirsdag morgen fulgte Hans Kristian Skibby efter.

Alle seks har været modstandere af Morten Messerschmidt som ny formand for DF.

Der er i øvrigt ingen udsigt til, at Krarup skal videre til et andet parti. Hun har nemlig har for længst meldt ud, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

null

Det siger Messerschmidt

Messerschmidt ønsker ikke at udtale sig til Ritzau, men henviser til sin udtalelse på Facebook. Her fokuserer han udelukkende på Rusland-stridighederne.

- Det er desværre ingen hemmelighed, at Marie Krarup og Dansk Folkeparti igennem længere tid har haft forskellige opfattelser af Putin, Rusland og Ukraine.

- Så sent som i denne uge tilkendegav hun overfor mig, at et opslag her på min Facebook side måtte være udtryk for en "hjerneblødning", da jeg gik i kødet på Putin.

- Selv om det naturligvis er ærgerligt, kommer det derfor ikke som nogen stor overraskelse, at Marie Krarup i dag har meddelt mig, at hun udtræder af Dansk Folkeparti.

Sponsoreret indhold