Nyheder24. juni 2022

Det vælter ind til Inger Støjberg: Har fået over 40.000 vælgererklæringer

På blot et døgn har Inger Støjberg høstet tusindvis af vælgererklæringer

Tidligere Venstre-minister Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, har modtaget 40.321 vælgererklæringer på omkring et døgn.

Det oplyser Indenrigsministeriet fredag formiddag til Ritzau.

Der er tale om igangsatte vælgererklæringer. Det betyder, at de skal bekræftes om syv dage, før de er endeligt gældende.

Men meget tyder på, at Danmarksdemokraterne vil være på stemmesedlen ved næste valg, der skal afholdes inden 4. juli næste år.

Inger Støjberg skal indsamle i alt 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.

Det vil sige, at hvis blot halvdelen af dem, der indtil videre har givet vælgererklæringer, bekræfter det om en uge, er Inger Støjbergs parti godkendt.

Til sammenligning brugte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen tre måneder på at indsamle sine vælgererklæringer, da han stiftede Moderaterne efter at have forladt Venstre.

Opgørelsen af de igangsatte vælgererklæringer er blevet lavet klokken 08.30 fredag morgen. Indenrigsministeriet forventer at trække nye tal igen ved middagstid fredag.

Tirsdag blev partinavnet godkendt af Valgnævnet, men først torsdag bekræftede den tidligere udlændingeminister, at hun stod bag.

Sponsoreret indhold