Nyheder 3. februar 2009

Det Kongelige Teater: Skandaløst ringe

Nationalscenens opsætning af Stuk bliver sønderlemmende kritiseret i pressen
"Stuk" skal efter planen spille frem til den 21. april. Forestillingen varer tre en halv time
"Stuk" skal efter planen spille frem til den 21. april. Forestillingen varer tre en halv time
Foto: Det Kongelige Teater

Det er ellers ikke fordi det skorter på gode navne på rollelisten. Jens Albinus, Ernesto Piga Carbone, Helle Fagralid, Peter Gilsfort, Paul Hüttel, Henrik Jandorf, Birthe Neumann og Tammi Øst.

Men den rigtige holdsammensætning giver ikke nødvendigvis en sejr.

I alle tilfælde får Det Kongelige Teaters opsætning af "Stuk" kniven af anmelderne.

- Dette misfoster af en forestilling er noget af det dårligste, mest usammenhængende og mest rædselsfulde, nationalscenen har budt sit publikum i årevis. Det er rent ud sagt en skandale, skriver Børsens anmelder.

Herman Bang

Stykket er bygget over Herman Bangs impressionistiske roman fra 1887 leverer et flimrende billede af et København, der er ramt af feber. Nye bygninger rejses, nye kvarterer indvies, her kan laves formuer. Og over det hele svømmer et borgerskab, som fornøjer sig i selskaber og drømme om en gylden fremtid. Således optændt indlader Herluf Berg sig på et eventyr som chef for teatret Victoria, for nu skal København gøres til en europæisk storstad.

Selv skriver Det Kongelige om stykket på deres hjemmeside:

"Stuk" udfolder sig på Skuespilhusets Store Scene i et dynamisk scenesprog, der følger romanens historie, men samtidig på spektakulær vis udfordrer publikum ved at forlyste sig med hele teaterpalettens spektre af udtryk. Blandt andet indtager skuespillerne selve publikumsrummet via en lang, slank catwalk, mens andre scener spilles med blinde vinkler i ly af et overdådigt grønt fortæppe."

Anmelderne mener ikke, at dét er værd at gå efter.

Sponsoreret indhold