Nyheder20. september 2015

Medina besøger flygtninge: - Det er totalt hjerteskærende

Sangerinden Medina har været i Grækenland sammen med sin kæreste. Her har de mødt mange flygtninge, der er flygtet fra det borgerkrigshærgede Syrien. Og oplevelserne har påvirket den populære sangerinde dybt
https://imgix.seoghoer.dk/media/450cffb9897849d5a21d22a4a5321152.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

De seneste uger har historier om syriske flygtninge, der har sat liv og lemmer på spil for at nå til Europa, fyldt medierne.

Vi har således set og læst historier om børn og unge, der har mistet livet i forsøget på at få et bedre liv.

Én af dem, der har haft flygtninge-situationen helt tæt inde på livet, er Medina. Sangfuglen har nemlig besøgt den græske ø Kos sammen med sin kæreste Mikkel Gregers Jensen.

Og sammen har de mødt mange af de syriske flygtninge – en oplevelse, som har påvirket sangfuglen dybt.

This man has walked through the mountains for weeks in flip flops 3 sizes too small ... He swam to shore yesterday night with his family in a rowing boat here in Greece.. It is completely overwhelmingly heartbreaking being here hearing their stories. Ville ønske alle i verden så dette med deres egne øjne! At de kunne se det her med deres hjerter.. @noedhjaelp #folkekirkensnødhjælp @mikkelgjensen

A photo posted by MEDINA (@officialmedinamusic) on

Sep 19, 2015 at 2:02am PDT

- Denne mand er gået gennem bjerge i flere uger kun iført klipklapper, der er tre størrelser for små. Han svømmede ind til kysten i går nat sammen med sin familie i en robåd. Det er totalt overvældende og hjerteskærende at høre deres historier. Ville ønske, at alle i verden så dette med deres egne øjne, skriver Medina til et af flere billeder, som hun har lagt på sin Instagram-profil.

Her på Kos svømmer flere 100 flygtninge pt i land om aftenen, de ror i en lille robåd fra Tyrkiets kyster til Grækenland, de går igennem bjergene i bare tæer og sandaler for på én eller anden måde at komme videre i sikkerhed til et sted der vil hjælpe dem. Ord kan ikke beskrive følelsen af at stå midt i dette kaos af mennesker der bare vil leve i tryghed lisom os andre.. Hvis du lisom jég gerne vil hjælpe kan du sende en SMS med teksten STØT til 1911 og hjælp med 75kr. Det gør en forskel ❤️ Du kan læse mere på @noedhjaelp #folkekirkensnødhjælp Mvh Medina.

A photo posted by MEDINA (@officialmedinamusic) on

Sep 18, 2015 at 9:32am PDT

- I dag gik vi igennem nogle af de mest ødelagte områder i Grækenland, hvor vi mødte tusindvis af flygtninge. Jeg er målløs og føler mig ekstrem magtesløs. Hvordan kan vi på nogen måder være med til at hjælpe til at ændre noget, der føles så uundgåelig, skriver sangerinden til et andet billede.

Hun opfordrer på samme tid folk til at støtte – blandt andet i aften, hvor DR1 og TV 2 er gået sammen om et stort indsamlingsshow "Hjælp nu! - akutindsamling for Syriens flygtninge", der ruller over skærmene kl. 20:00.

- Her på Kos svømmer flere 100 flygtninge pt. i land om aftenen, de ror i en lille robåd fra Tyrkiets kyster til Grækenland, de går igennem bjergene i bare tæer og sandaler for på én eller anden måde at komme videre i sikkerhed til et sted der vil hjælpe dem. Ord kan ikke beskrive følelsen af at stå midt i dette kaos af mennesker der bare vil leve i tryghed lisom os andre…Hvis du lisom jég gerne vil hjælpe kan du sende en SMS med teksten STØT til 1911 og hjælp med 75kr. Det gør en forskel, skriver Medina til et andet billede.

Sponsoreret indhold