Jørgen de Mylius: Det er så ærgerligt

Foto: Kaspar Wenstrup

- Jeg er vant til op- og nedture, så det her klarer jeg også, siger Jørgen de Mylius med et smil.
 
 
Hvis han er rasende over, at DR fra nytår lukker hans populære P4-program ”Eldorado”, og at han fremover kun skal husere på digitalkanalen P5, så er han god til at skjule det.
 
– Selvfølgelig er jeg da ked af at miste ”Eldorado”. Det er jo mit hjertebarn, som jeg har haft på P4 i otte-ni år, og som en stor del lyttere følger.
 
 
Men det er jo redaktørers ret at bestemme, hvad der skal sendes  eller lukkes, og det respekterer jeg. For selv om jeg er dybt uenig i beslutningen, har jeg ikke lyst til at være sur i længere tid. 
Jeg siger min mening, men jeg  orker ikke den store kamp, for jeg  ved, det ikke har nogen virkning.  Det slider for meget på en, hvis det bare er som at slå i en dyne. For mig er det forkert, men det er ikke mig, der tager den slags beslutninger. Det er andetsteds i DR, man finder de vises sten, og den evige foryngelse af kanalerne opfindes. Jeg er en af dem, der laver programmerne til ære for lytterne, siger 69-årige Jørgen de Mylius.
 
– Jeg er jo ikke fyret, som en avis skrev på en spiseseddel, der gjorde min yngste datter, Camill på ti år, lidt bekymret, fordi det ord virker så voldsomt.
 
 
Jeg arbejder fortsat for DR, men fremover bliver det altså på dab- og netkanalen P5. Jeg er aldrig gået vildt op i seer- eller lyttertal, men i at gøre mit arbejde så godt som muligt. Og det vil jeg selvfølgelig fortsætte med på P5. Her har jeg allerede i flere år slået mine folder med en ”Hithouse”-udsendelse hver eneste dag kl. 18-19. Og jeg nyder hvert øjeblik, siger Jørgen de Mylius. 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close