Nyheder31. august 2013

Det blev der af Morten og Peters "TV-far"

Se hvad Nick Horup - manden bag de populære programmer - laver i dag
Nick Horup med sine skærmkammerater og private venner for livet, Morten og Peter.
Nick Horup med sine skærmkammerater og private venner for livet, Morten og Peter.
 Foto: Claus PoulsenTV2 genudsender for tiden de populære 90'er-programmer om de to charmerende herrer med Downs Syndrom, Morten og Peter, inden man i oktober viser et helt nyt program med gutterne som de tager sig ud anno 2013.

Det betyder også et skærm-comeback til manden, der om nogen stod bag de succesrige udsendelser, Nick Horup.

Hans tætte forhold til Morten og Peter og den meget tid på TV-skærmen gjorde den lune Horup til hvermandseje for år tilbage, og han kunne ikke gå i fred på gaden uden at folk genkendte ham.

Spiegelhauer og Adam Duvå i kæmpe brandert

I dag er Nick Horup dog ikke på samme måde i fokus. I stedet har han siden 2007 haft en lidt mere tilbagetrukket tilværelse væk fra al blitzlyset som redaktionschef på TV2 Østjylland.

Journalistuddannede Horup har tidligere arbejdet på Politiken, men kom i 1988 til TV2, da kanalen startede op. Her var han bl.a. på TV 2/Sporten og TV 2/Nyhederne.

Men mest kendt blev han altså for "Gak gak-programmerne" - dokumentarserien med Morten Jensen, Peter Palland og - i nogle sæsoner - Anna Ahleson, der løb over skærmen fra 1991 til 2006.

Han modtog i 2008 Hadsten Højskole Prisen, fordi han med programmerne "formåede at ændre på mange danskeres holdninger til det at være anderledes", som det lød i begrundelsen.

Blomsterberg: Feder dansere op

Sponsoreret indhold