Nyheder19. maj 2014

Derfor optræder Annisette på bare tæer

Læs, hvorfor Savage Rose-ikonet tager skoene af
Annisette fortæller, hvorfor tæerne altid er bare på scenen.
Annisette fortæller, hvorfor tæerne altid er bare på scenen.
 Foto: Claus BoesenEt af Annisettes kendetegn, når hun går på scenen som forsanger i The Savage Rose er hendes bare tæer. Men hvorfor er det, at hun ikke har sko på, når hun går på scenen

LÆS OGSÅ: Annisette: Jeg er ikke færdig med mænd

I 1968 udkom The Savage Roses debutalbum. Og siden dengang har bandet og især Annisette været kendt for sit lange mørke hår, de altid kohl-markerede øjne, sin helt særlige stemme og sit både private og musikalske forhold til Thomas Koppel.

Derudover er det nærmest blevet Annisettes og The Savage Roses kendetegn, at hun går på scenen på bare tæer.

10 dage inden Thomas Koppel døde skrev Annisette en sang på baggrund af en drøm. I dag ser hun drømmen som et varsel for det, der skulle ske. På søndag.dk fortæller hun om drømmen, der forudsagde hans død.

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsen: Det gør mig lykkelig at være kreativ

Da SØNDAG møder Annisette har hun dog de fineste sko på - de ligner dansesko. Så hun går altså ikke hele tiden går rundt på bare tæer. Men hun synger stadig helst - og bedst, siger hun - på bare fødder.

- Det er jeg blevet vant til, og første gang jeg opdagede, hvor dejligt det var at stå på bare tæer og være uhindret af sko og hæle, da følte jeg det som en frigørelse, og jeg mærkede også musikken fra gulvet op i kroppen på en måde, som jeg nødigt vil undvære, siger hun til SØNDAG.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/57665d2a0066408a8c99371a5cdd77fa.jpg


Bare tæer føles som frigørelse, fortæller Annisette i SØNDAG (Foto: Claus Boesen)

Det handler ikke bare om at synge
Hun er også stadig en vild rose, vokset op med ungdomsoprøret i 60'erne og 70'erne, som også blev en del af en musikalsk nyopdagelse for hende og Thomas Koppel og Savage Rose.

Og noget af det væsentligste var, som hun også selv siger:

- Da hele west-coast-musikken kom med bl.a. Jefferson Airplane, Jimi Hendrix og Janis Joplin, handlede det ikke bare om at synge mere, men også om at have noget på hjerte og at ville noget med sine sange. Og ud af dét opstod The Savage Rose, fortæller Annisette.

Du kan læse meget mere om Annisette hos SØNDAG.Sponsoreret indhold