Nyheder8. september 2014

- Derfor forlod jeg København

Thomas Buttenschøn har slået sig ned i Sønderjylland
Thomas Buttenschøn nyder roen i sønderjyske Broager.
Thomas Buttenschøn nyder roen i sønderjyske Broager.
 Foto: All Over Press



Sidste år flyttede Thomas Buttenschøn fra det, han selv kalder "Indkantsdanmark" til "Udkantsdanmark" med familien. Et ryk fra Nørrebro til den lille by Broager i Sønderjylland, og det har sat spor i den 29-årige musikers liv og på hans nye plade "Sange der ikke er til radioen".

LÆS OGSÅ: Måske min dummeste plan nogensinde

- Det giver ro at bo her i Sønderjylland. Jeg har tid til at fordybe mig. Sidde med udsigt ud over Flensborg Fjord og bare kigge. Jeg tror, det er derfor, min nye plade er blevet, som den er. Den er akustisk, for det er sådan, jeg skrev sangene, siger Thomas Buttenschøn og uddyber:

- I og med, at jeg bor her, bliver jeg ikke længere bombarderet med indput fra højre og venstre. "Hey hør lige den her sang", eller "Vi skal lige ud og høre det her band i aften". Det er ikke det, der driver mig mere, og jeg har heller ikke en higen efter at blive spillet på P3 længere.

LÆS OGSÅ: Buttenschøn holdt stærk tale om hiv-smitte

Men det er ikke kun fryd og gammen at være flyttet væk fra brokvartererne i København.

- Det er ikke godt, hvis journalister, TV-shows, andre musikere og events føler, at jeg bor alt for langt væk til, at de vil bruge mig. Jeg sagde fra starten af, da vi flyttede herned, at det ikke skulle begrænse mig på nogen måde, siger sangeren med det karakteristiske store hår og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Fik fed rabat på huskøb

- I USA tænker man ikke over, om man skal køre to timer fra det ene sted til det andet, men i Danmark er man forskrækket over hvor langt, der er fra Aarhus til København. Hvis transporten tager lidt ekstra tid, så må man jo bare stå lidt tidligere op. Det skal i hvert fald ikke begrænse mig.

LÆS OGSÅ: - Jeg er tilbage med fuld livskraft

Thomas Buttenschøn fortæller dog, at han ikke vil udelukke, at familien med mor, far og to børn en dag rykker teltpælene op og vender snuden tilbage til hovedstaden, som parret begge holder meget af.

- Jeg har boet i København i omkring 10 år. Det er stadig mit hjem. Hvis jeg kører fra lufthavnen og kører ind ad Amagerbrogade, tænker jeg altid: Aaah. Og følelsen er endnu større, hvis jeg går ud ad Nørrebrogade. Der tænker jeg, nu er jeg bare hjemme og begynder at slappe af, siger han.

Thomas Buttenschøns nye album "Sange der ikke er til radioen" udkom den 4. september.

Sponsoreret indhold