Nyheder 7. marts 2020

Derfor er coronavirus godt for Kina

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan kan man vælge at se på den udvikling, der er sket i Kina efter coronaudbruddet
Foto: MEGA

Både produktionen og flytrafikken i Kina er faldet betydeligt som følge af coronavirussen, og det viser sig nu at have en særdeles positiv effekt på landets høje luftforurening. 

På nye satelitbilleder udgivet af NASA og Den Europæiske Rumorganisation ses det tydeligt, hvordan niveauet af nitrogenoxid (NO2) i atmosfæren er faldet. 

- Forureningsovervågningssatelitter har påvist betydelige fald i nitrogenoxid over Kina. Der er bevis for, at ændringerne er delvist relateret til den økonomiske nedtrapning efter udbruddet af coronavirus, skriver NASA på deres officielle Facebook-side

Foto: NASA / Earth Observatory

Satelitfotos over Kina i perioden 1. januar til 25. februar.
Foto: NASA / Earth Observatory

Særligt er forureningsniveauet i Wuhan faldet så betydeligt, at det næsten ikke måles nitrogenoxid i atmosfæren. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det ikke er unormalt, at forureningen i Kina falder i denne periode på grund af det kinesiske nytår, men forskere understreger, at det fald, der nu er blevet målt, er langt større end normalen. 

- Det er første gang, jeg har set et så dramatisk fald over så bredt et areal i relation til et konkret event, siger Fei Liu, der er luftkvalitetsresearcher hos NASAs Goddard Space Flight Center, i en officiel udtalelse

Coronavirus dukkede for første gang op i Wuhan i December, og i januar blev byen officielt sat i karantæne, hvilket har betydet et stop af fly, toge, metroer og private køretøjer.

Nitrogenoxid kan blandt andet have en inflammatorisk betydning for luftvejene og gøre det sværere for mennesker at trække vejret. 

Sponsoreret indhold