Derfor er Britta Nielsens døtre ikke fængslet

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat står frem på TV onsdag aften.

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat står frem på TV onsdag aften.

(Foto: Discovery Networks Danmark)

Både Britta Nielsen og hendes søn Jimmy sidder lige nu bag lås og slå i Danmarks nok største svindelsag nogensinde.

Den 64-årige fynbos to døtre Samina, 31, og Jamilla Hayat, 34, kan dog stadig smage friheden. De sidder nemlig ikke fængslet ligesom deres mor og bror – det til trods for at de også selv er sigtet i sagen, der omhandler svindel for et trecifret millionbeløb.

Der er dog flere årsager til, at de to døtre, der er sigtet for hæleri af ’særlig grov beskaffenhed’, ikke er fængslet.

Hovedårsagen er, at politiet ikke skønner, at efterforskningen kan blive påvirket ved, at Samina og Jamilla går ”frit rundt”.

Desuden har døtrene været samarbejdsvillige over for politiet og ikke vist tegn på, at de kunne finde på at flygte til udlandet. Jamilla har to børn på 2 og 6 år og en mand.

Havde politiet formodning om, at døtrene kunne finde på at flygte, var de formentlig også havnet bag lås og slå.

Artiklen fortsætter under billedet...

Britta Nielsens døtre Samina og Jamilla Hayat vælger nu at stå frem.

De to døtre er ikke bag lås og slå ligesom deres mor og bror. Foto: Discovery Networks Danmark

Til B.T. fortæller Saminas advokat, Christian Bjerrehuus:

- Hvad angår Samina, så har hun fra dag ét oplyst, at hvis politiet ville snakke med hende, så ville hun stille sig til rådighed. Så hun har været i kontakt med politiet hele tiden og har ikke været flygtet nogle steder hen. Hun har dog ikke haft lyst til at være på sin bopæl, men hun har boet et andet sted, som jeg ikke kan oplyse, siger Christian Bjerrehuus til B.T. og tilføjer, at hun ikke endnu har set en konkret sigtelse fra anklagemyndigheden.

- Vi har kun fået en meget overordnet sigtelse, som handler om groft hæleri. Min klient er ikke bekendt med, hvor mange penge der er tale om, eller i hvilken periode det skulle være sket. Selvom jeg har spurgt ind til, hvad hun konkret er sigtet for, har jeg ikke fået svar, siger Christian Bjerrehuus til B.T.

Begge døtre stod i går aftes frem på Kanal 5. I programmet ”Brittas døtre taler ud” forklarede de, at de troede, at de mange millioner var fremkommet af sparsommelighed fra deres forældre.

- Vi har hørt om smykkeindkøb, køb af en ødegård i Sverige, der er blevet købt dyre biler herhjemme og i udlandet, og alt det foregår, mens jeres mor arbejder i et helt almindeligt kontorjob som offentligt ansat i Socialstyrelsen. Hvordan i alverden skulle det kune hænge sammen?, spurgte intervieweren.

- Jeg kan godt forstå, at det ser mærkeligt ud udefra, at der ikke er nogle klokker, der har ringet, men for os har det jo været sådan hele vores liv, forklarede Jamilla i programmet.

- Det har jo ikke været på én gang, at alle de ting er blevet købt - det er sket gradvist. Det er kommet lidt hen ad vejen, og så er det blevet mere og mere, fortsatte Jamilla.

- Man stoler på sin mor og stiller ikke spørgsmål til tingene, når de kommmer fra ens mor, supplerede Samina.

- Når hun siger, 'at far og jeg har sparet sammen', så spørger jeg ikke, 'er du sikker på, at du ikke har røvet en bank?', sagde Jamilla.

- Det er hende vi stoler allermest på i hele verden, sagde Samina.

I programmet ”Brittas døtre taler ud” løftede Samina og Jamilla Hayat for første gang sløret for et liv med luksusrejser, dyre biler og konkurrenceheste for millioner - og de hævdede hårdnakket, at de ikke har været bevidste om deres mors svindleri.

De to døtre kom også ind på det enorme chok, de oplevede, da de blev sigtet for en forbrydelse, som de ikke mener, at de har begået. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Britta Nielsen efter sin anholdelse i Sydafrika. Foto: Ritzau Scanpix

- Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det i forhold til den hetz, der er kørt, og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud, sagde Samina Hayat i interviewet til Kanal 5.

Sagen om svindel for  111 millioner kroner blev offentlig kendt 7. oktober, da 64-årige Britta Nielsen blev sigtet for at have bedraget sig til den store sum penge fra sin arbejdsplads i Socialstyrelsen.

Foruden Britta Nielsen og hendes to døtre er også Britta Nielsens søn, Jimmy, sigtet i sagen. Det er politiets opfattelse, at børnene har modtaget betydelige mængder af de svindlede penge – penge som de ifølge politiets sigtelse vidste kom fra deres mors millionsvindel.

De to døtre fortalte i interviewet med Kanal 5, at deres levestandard ændrede sig i 2005, da faderen døde. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Britta Nielsen fotograferet i henholdsvis 2007 og 2018.

Svindelsigtede Britta Nielsen fotograferet i henholdsvis 2018 og 2007. Foto: Ritzau Scanpix og Ridehesten.dk 

Det var desuden tre år efter, at Britta Nielsen ifølge sigtelsen begyndte at bedrage sin arbejdsplads.

Til Kanal 5 sagde 31-årige Samina, at hun siden 2007 har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste. Priserne har været op til 100.000 euro per styk eller næsten 750.000 danske kroner per styk. 

Pengene til de mange heste kom ifølge Samina Hayat fra hendes mor.

34-årige Jamilla tilføjede, at hun har modtaget en halv million kroner til køb af en bil af sin mor.

Trods de dyre vaner afviser Britta Nielsens døtre, at de har kendt til den påståede kriminalitet begået af Britta Nielsen.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close