Nyheder6. august 2014

Derfor demonstrerer Szhirley

Sangerinden er gået på barrikaderne
Szhirley bruger modeugen på en utraditionel måde
Szhirley bruger modeugen på en utraditionel måde
 Foto: All OverModeugen i København er ikke traditionelt et sted, hvor der bliver talt om tunge politiske emner.

Men det lavede den danske sangerinde Szhirley, som har en jødisk far, lidt om på, da hun mødte op til designeren David Andersens show iført en kjole, som ledte tankerne hen på det traditionelle palæstinensiske partisantørklæde.

Grunden til det kontroversielle tøjvalg var ifølge sangerinden selv for at komme med sit eget lille opråb imod den aktuelle konflikt i Israel.

LÆS OGSÅ: Szhirley snuppet for spirituskørsel

LÆS OGSÅ: Szhirley powerwalker sig i form

LÆS OGSÅ: Szhirley skal nu aflevere sin sponsorbil tilbage til Ford
- Konflikten påvirker mig utrolig meget, fordi jøderne på en måde er mit folk, og lige nu behandler de et andet folk fuldstændig latterligt, siger den 37-årige sangerinde til Newspaq.

Og Szhirley forstår ikke, hvorfor nogle folk bekriger hinanden på grund af religion eller etnicitet.

- Hudfarve og trosretninger skal ikke skille os. Det er simpelthen for åndssvagt! Nu kommer jeg i den her kjole for at vise, at om man er muslim, katolik eller noget helt tredje, så handler det om, at vi alle i bund og grund er mennesker, siger hun.

Hun er da også godt klar over, at hendes valg af kjole ikke rykker det store ved verdenspolitikken, men musikeren vil alligevel gerne frem med sine synspunkter.

- Det er ikke, fordi jeg er super politisk engageret, men det er lidt forkert ikke at råbe en lille smule op. Så det her er mit lille fashionable opråb, forklarer Szhirley.

Sponsoreret indhold