Nyheder2. januar 2021

Derfor bør du tisse i badet hver dag – sådan rent matematisk set

Der er faktisk en del penge at spare, hvis du lader vandet, mens du står under bruseren. I hvert fald sparer du en del på vandregnskabet, hvis man begynder at lægge tallene sammen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-12-30_kl._08.13.12.png
 (Foto: MEGA)

De fleste gør det, men vil helst ikke indrømme det. Ja... vi snakker om dét lige at tisse lidt, når vi nu alligevel er pjaskvåde under bruseren.

Men det er faktisk ikke kun blæren, der bliver mindre, hvis du tisser ude i badet. Det samme gør din vandregning.

Og der er faktisk en del at spare, fortæller videnskabshjemmesiden IFL Science.

IFL Science har regnet lidt på vandforbruget – og ikke mindst hvor meget vand man kan spare, hvis man strinter lidt i bruseren.

Hver gang du trækker ud i toilettet, bruger du omkring seks liter vand. Og da en gennemsnitlig voksen tisser sådan rundt regnet syv gange på 24 timer, går der godt og vel 42 liter vand om dagen på at skylle ud efter tissetår.

Og hvis vi formoder, at folk tisser syv gange daglig hver dag alle årets dage, bliver det til ikke mindre end 15.330 liter vand hvert år. Og det kan som oftest ses på vandregningen.

Vælger du i stedet at tisse lidt i badet, reducerer du dog dit vandforbrug. Ret så drastisk endda. Hvis vi formoder, at du hver dag tissede i badet – og dermed sparede ét toiletskyl – ja, så vil det betyde, at du ville spare hele 2.190 liter vand på et år.

Og var hele Danmarks befolkning frisk på at strinte i brusenichen (badekarret er trods alt for ulækkert), ja… så ville vores land spare hele 122.6400.0000 liter vand om året.

Så… der er faktisk ingen undskyldning: Tis nu bare i badet!

Sponsoreret indhold