Nyheder 19. maj 2014

Derfor bliver Annisette ikke træt af at være på turne

Savage Rose-ikonet fortæller om kærligheden til turnelivet
Foto: Claus BoesenBandet The Savage Rose udsendte deres debutalbum i 1968, og siden dengang har Annisette været landet rundt på turne. Hun er nu rundet de 65 år, men det betyder ikke, at hun er træt af livet på landevejene og scenerne rundt om i landet.

Med mere end 20 albums i bagkataloget har Annisette sammen med resten af musikerne spillet en hav af koncerter rundt om i landet. Og turneerne er ikke stoppet bare fordi Annisette er blevet ældre.

Hun har netop været rundt på turné med The Savage Rose. Aarhus, Sønderborg, Odense, Struer, Kolding, København.

LÆS OGSÅ: Annisette fik varsel om Thomas' død

Men bliver hun aldrig træt af køreturene, af at pakke ned, pakke ud, pakke ned igen. På for fuld power på scenen.

- Træt?! Annisette gentager ordet, som om hun knap nok kan forstå, hvorfor spørgsmålet overhovedet bliver stillet.

- Men det er jo det skønneste ved det! Det er jo dér, man lever, siger hun og fortsætter:Annisette på SAmsø festivallen 2013 (Foto: Claus Poulsen)

- Træt af at synge bliver jeg aldrig. Men jeg bliver meget træt i de mellemliggende perioder. Jeg bliver nærmest desperat, vil jeg sige, over ikke at skulle afsted og ud at spille og kan gå og blive helt nervøs for, at jeg »falder sammen« og ikke kan næste gang, når vi pludselig skal ud igen, siger hun.

Jeg elsker mit publikum
For det er netop de mange koncerter, der giver hende energi, ligesom publikum også giver hende energi.

- Det er derude, ude på scenerne, livet leves. Så snart vi kommer ind på en ny scene eller i en teatersal, vi måske kan huske fra sidst, er det som at komme hjem. De gulve, man træder ind på. De stolerækker, man kigger ned over om eftermiddagen, når der skal holdes lydprøve.

LÆS OGSÅ: Derfor optræder Annisette med bare tæer

-Hver gang tænker jeg: I aften kommer de alle sammen, min store familie. For det er dét, publikum er for mig. En familie, der kommer, og nu skal have vi en oplevelse sammen. Og det er virkelig noget, man kan mærke. Bagefter er man så fyldt op, at man nærmest svæver, og det er ikke til at komme ned igen. Det er magisk, simpelthen, siger hun og forklarer at publikum giver hende kærlighed:

- Det siger jeg ikke for at være fedterøvs-agtig. Men jeg elsker mit publikum. Publikum har altid hørt mig og forstået mig. Og ikke mindst efter Thomas' død har de i den grad været der for mig, sige Annisette.

Læs alt om Annisette hos SØNDAG

Sponsoreret indhold