Nyheder6. februar 2019

600 dage i fængsel: Dennis dømt i Rusland

46-årige Dennis Christensen er dømt for religiøs ekstremisme i Rusland, hvor han er blevet idømt seks års fængsel. Han er medlem af Jehovas Vidner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190206-093419-5_37mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/

600 dage i fængsel. Så lang tid har 46-årige Dennis Christensen siddet fængslet i Rusland, inden han onsdag blev kendt skyldig.

Dennis Christensen er blevet idømt seks års fængsel.

Det oplyser Amnesty International i Danmark.

Dennis Christensen kommer fra København, men har boet i Rusland siden 1995. Han har været medlem af Jehovas Vidner hele sit liv.

I 2016 indførte Ruslands præsident, Vladimir Putin, en ny lov om restriktioner på såkaldte missionsaktiviteter. Det betød en indskrænkelse for religioner. Samtidig blev Jehovas Vidner gjort ulovligt i Rusland.

Dramatisk aktion

Det var den russiske højesteret, der vurderede, at det religiøse trossamfund var en ekstremistisk bevægelse.

Dennis Christensen er blevet anklaget for at missionere i forbindelse med religiøse møder.

Anholdelsen af Dennis Christensen var yderst dramatisk, da han blev anholdt 25. maj 2017. Her afbrød politiet en bibellæsning, hvor medlemmer af Jehovas Vidner var samlet i den russiske by Orjol, der ligger 400 kilometer syd for Moskva.

Her blev Dennis Christensen anholdt og ført væk af russiske specialstyrker. Han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet Annika Hvithamar har forsket i religiøse forandringer i Rusland.

- Der er en video, der viser, at der ankommer 15 til 20 kampstyrker med elefanthuer, der kravler over gærdet til rigssalen (Jehovas Vidners mødestedet, red.), hvor der sidder en masse Jehovas Vidner.

- Så bliver han slæbt væk som den eneste, har Annika Hvithamar til TV 2.

Sponsoreret indhold