Nyheder1. april 2015

Den ultimative påske-streamingguide

SE og HØR leder dig i gennem den digitale streamingjungle og giver et bud på, hvad du skal fylde i øjnene fra sofaen hele ferien
Af af
Collage: SE og HØR
Collage: SE og HØR
Ferie!
Hvis ikke du skal ud at rejse, fylde kroppen op med sild, snaps og lun leverpostej fem dage i streg, eller for alvor i gang med forårsrengøringen, så er der gode chancer for, at du har ekstra god tid til dig selv og dine TV-vaner i de næste dage.

Den kranke skæbne skal du naturligvis ikke stå igennem alene - Vi gir en hånd!

TV foregår i dag som bekendt på nettet, og vi har samlet de bedste bud på, hvad du kan streame fra de største On Demand-tjenester.

Så tag hul på et påskeæg der kan vare en forlænget weekend, og forbered din sofa på, at det godt kan blive vildt, hvis du følger SE og HØRS ultimative påske-streamingguide:

NETFLIX - Film og serier i massevis

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/b24f55c100804c93ba900af31c17bdca.jpgNetflix leverer et godt mix af både film og serier. Filmene er relativt nye, selvom udvalget i Danmark er lidt begrænset. Til gengæld får vi rigtigt mange af de nye serier meget hurtigt. Også Netflixs' egne, der ikke kan ses andre steder.

Fem af de nyeste serier du kan hygge dig med i ferien:

"Unbreakable Kimmy Schmidt" er en spritny og sød komedieserie om Kimmy, der bliver reddet ud af den dommedagskult, hun er vokset op i og starter sit liv forfra I New York.

"Better Call Saul" er en spinoff af den super populære Breaking Bad, og følger den mildest talt lyssky advokat Saul Goodman, før han blev involveret I Albuquerques meth-underverden.

"Trailer Park Boys" er egentlig en ældre serie, som stoppede i 2007. Men Netflix har genoplivet den grovkornede krimikomedieserie, og den anden nye sæson - som bliver seriens sæson 9 - ryger på flixen i påsken.

I den spritnye gyserserie "The Returned" følger vi livet i en lille by, hvor en masse mennesker, alle troede var døde, vender tilbage, friske og i live - og uden at vide, hvad der er sket. Kun for at blive hovedpersoner i en stribe uhyggelige mord og overnaturlige hændelser.

Familiedramaet "Bloodline" er en barsk omgang om hjemvendte søskende og fortidens synder, og er lynhurtigt blevet et hit i USA.

Og som en fodnote - hvis du ikke har set den, så skal du selvfølgelig have skamkigget den seneste sæson af den politiske thrillerserie "House of Cards". Kevin Spacey, og ikke mindst danske Lars Mikkelsen, venter kun på dig!

Netflix blanding af nye og gamle film, skiftes løbende ud.
Fem skarpe, der er kommet på for nyligt er:

"Godzilla" fra 2014 er seneste udgave af historien om det skyskraberstore monster, der siden 1950'erne har gennemtygget Tokyo og andre storbyer i mere end 40 film. Og Nej, den er ikke blevet mæt endnu.

"The Prestige" er noget så sjældent som et Sci-fi tryllekunstner action/drama. Både Hugh Jackman og Christian Bale er i hovedrollerne, og det går ikke stille for sig.

Noget næsten lige så sjældent, er en ny western. Og sådan en ligger der også i form af den oscarbelønnede "True Grit", med blandt andet Matt Damon i en af hovedrollerne, er bestemt værd at se.

Skal børnene kigge med, så kan både den danske "Ronald Barbaren" og den helt nye - i øvrigt Oscarnominerede - "Hvordan du træner din drage 2" sagtens underholde et voksent publikum også.

HBO - Bedre blod og babser

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2528107c6f6141848f932bb1d6dd827e.jpg

HBO Nordic er først og fremmest stedet at se de eksklusive HBO-serier, der - ud over en høj produktionsværdi - er kendt for at byde på meget mere sex og vold end konkurrenterne.

Fem af de nyeste du ikke må misse er:

"100 Code" er nordic noir, når det er bedst. Den dystre skandinaviske krimigenre er slået igennem i hele verden, og i den svenske ende (med stærke internationale undertoner) finder vi Michael Nyqvist på sporet af en afsporet morder - bakket op af en detektiv fra New York.

"The Wire" kørte egentlig fra 2002 til 2008. Men den kommer nu i en forbedret digital udgave. Det er samtidigt en af de mest populære og roste krimiserier nogensinde, så hvis du ikke har set den (eller bare ikke har set den de sidste par dage), så må du endelig ikke snyde dig selv for oplevelsen!

J. K. Rowling, der blev milliardær på at skrive om bebrillede troldmænd i Harry Potter-serien, har skrevet en noget mere voksen historie i " The Casual Vacancy", der er blevet til en lille, men relativt intens, dramaserie om en lille bys interne spid om en plads i sognerådet.

Den nye sæson af "Vikings" er også i gang, og der kommer nye afsnit hver uge, så du kan følge Ragnar Lothbroks blodige vej til tronen.

Sidst men ikke mindst, så er det altså nu, du skal se at få samlet op på de første fire sæsoner af fantasyserien "Game of Thrones". Den nye sæson starter ugen efter påske, og det kan godt være, at foråret er på vej her, men "Winter is comming!" på dit TV.

HBO har naturligvis også film, især de mere klassiske af slagsen. Nogle af de senest tilføjede anbefalinger er "Thelma and Louise", "Hannibal" og "Toy Soldiers".

Viaplay - kongen af reality

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/0d8eed59f90e44f18fdecb661c3b03b9.jpg


Viaplay har - lige som de to andre tjenester her på listen - både film og serier i kataloget. Og så har de noget andet: Nemlig alle TV3's egne programmer.
Her er der mulighed for at få samlet op på de seneste afsnit af dine fortrukne realityserier - vel at mærke uden reklamer. Nogle af dem oven i købet før, de kommer på TV.

Se for eksempel Gustav, Henrik Qvortrup, Amin Jensen og mange flere kendte danskere dyste i den dunkle Jungle i "Jeg er en celebrity - få mig væk herfra".

Du kan også følge med når Patrick, Monique, Nanna , Jonas og alle de andre unge smukke mennesker får deres fest på I årets udgave af "Paradise Hotel"

Mød Linse, Geggo og Mopper og alle deres sære venner i "Familien På Bryggen", og få gode råd om, hvordan man IKKE skal håndtere sin privatøkonomi i "Luksusfælden"

Er du ikke til reality, så er der også spritnye TV-serier som for eksempel den ret sjove krimi-komedieserie, "Battle Creek", der er skabt af manden bag Breaking Bad, og følger to svært kyniske betjente i en mindre by.

Der er også nye afsnit af den populære thrillerserien "Black List", om det svært eftersøgte kriminelle geni Red Reddington, der hjælper FBI med at fange en særlig terrorist.

Endelig er der "Powers". En helt ny sci-fi krimiserie om en superhelt der har mistet sine kræfter og nu må opklare forbrydelser uden.

Og så kan man jo også altid se en god film. Her er Viaplay gode til børnene i påsken:

Selvom sæsonen er ved at være forbi vintertiden, så kan man sagtens stadig nyde Disneys iskolde eventyr "Frost". Og nu vi er ved eventyrene, så kan man også følge dem som Star Lord, Rocky Raccoon, Groot og de andre har i "Guardians of the Galaxy"


To gratis alternativer:
Hvis man har set alt, hvad man gider, på Netflix, HBO og Viaplay, eller bare ikke synes, at man vil bruge de penge, det koster at abonnere på de services, så er der faktisk ind til flere gratis - og fuldt lovlige - steder at streame indhold på nettet.

To af dem er her - og de har også opdateret indholdet, så der er masser af underholdning til påsken:

DR Bonanza

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ea63d3a72f9c41098021d7b40d8224cd.jpg


Statsradiofonien har været så flinke at digitalisere deres gamle arkiver, så man kan se alle sine yndlingsudsendelser fra gamle dage på nettet. Arkivet hedder Bonanza.

Der er både nyheder, sport, underholdning og TV-serier fra før verden gik af lave. Arbejdet med at finde det hele frem fra kælderen og støve det af er stadig i gang, så det er ikke alle programmer, der ligger klar endnu. Men udvalget er bredt:

Gense for eksempel "Matador" - eller se den for første gang, hvis du er så meget bagud!

Eller hvad med at se "TV-Køkkenet" fra 70'erne og 80'erne og tjek, hvor meget brunere mad på TV var den gang?

Du kan også gå på opdagelse i fem årtiers lørdagsunderholdning - eller gense din yndlingsjulekalender fra da du var barn.


filmstriben.dk

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/f47e37dcfdff4087948bf2564e143bc9.jpg


Bibliotekerne er, hvis du ikke vidste det, altså også leveringsdygtige i andet end støvede bøger og småsure bibliotekarer med løftede pegefingre og knold i håret.

De har for eksempel deres helt egen filmstreamingtjeneste, Filmstriben.

Filmene her er helt gratis, når man har en pinkode til bibliotekerne (hvilket jo også er gratis). Til gengæld er mange af dem lidt ældre. Men har man ikke set dem, så gør det dem jo på ingen måde dårligere.

Og der er altså nogle store film imellem de senest tilføjede:

For eksempel dramaet "Benjamin Buttons forunderlige liv", hvor Brad Pitt spiller en dreng, der fødes som olding og bliver yngre og yngre. Og den actionspækkede sci-fi thriller "Inception", hvor Leonardo DiCaprio kan gå ind i folks drømme og ændre dem.

Der er rå vestegnsvirkelighed i den danske ungdomsgangsterfilm "Ækte vare" fra 2014, og for børnene er der både "Emil og Ida fra Lønneberg" og de to sidste Harry Potterfilm: "Harry Potter og dødsregalierne", del 1&2

Sponsoreret indhold