Nyheder15. maj 2024 (opd. 15. maj 2024)

Den tidligere rigspolitichef Anders Thornberg knyttes til dødsfald

Mats Löfving mistede sidste år livet. Nu forbindes en tidligere svensk politichef til hans bortgang
Anders Thornberg mistænkes for at have forårsaget Mats Löfvings død.
Anders Thornberg mistænkes for at have forårsaget Mats Löfvings død.
 Foto: Ritzau Scanpix

Efter at regionspolitichef Mats Löfving sidste år døde, mistænkes den tidligere svenske rigspolitichef Anders Thornberg for at have forårsaget en anden persons død.

Thornberg bekræfter i en pressemeddelelse ifølge svenske medier onsdag mistanken.

Før regionspolitichefen Löfving døde, havde han fået hård kritik af en efterforsker på et pressemøde.

På pressemødet blev det anbefalet, at Löfving blev fyret. Senere samme dag, den 22. februar 2023, blev Löfving fundet død i sit hjem.

- Det, som jeg anklages for, er, at jeg ikke stoppede efterforskeren Runar Vikstens pressemøde, siger Thornberg.

- Rapporten, som efterforskeren fremlagde, var offentlig. Derfor havde et aflyst pressemøde været urimeligt, står der videre i meddelelsen.

- Jeg nægter mig skyldig. Jeg har ikke været uagtsom. Mats Löfvings død var hverken forudsigelig eller forårsaget af mig.

Den svenske avis Dagens Nyheter har tidligere rapporteret, at rigspolitichefen Thornberg ifølge det svenske politiforbund var blevet informeret om, at Löfving var deprimeret og suicidal i ugerne op til sin død.

Den tidligere regionspolitichefs død blev straks anmeldt til Arbetsmiljöverket. Det er Sveriges svar på Arbejdstilsynet.

Arbetsmiljöverket rettede i december kritik af politiets håndtering af Löfvings situation. Samtidig blev en meddelelse om mistanke om arbejdsmiljøbrud videregivet til svensk politi.

Kritikken mod Löfving på pressemødet handlede om Löfvings private forhold til kollegaen Linda Staaf og flere beslutninger, som han havde truffet om hende.

Den mistænkte, nu tidligere rigspolitichef, Anders Thornberg er i dag den øverste administrative embedsmand i Hallands Län.

Sponsoreret indhold