Nyheder30. december 2015

Hasteopereret: Den Skaldede Kok snød døden - igen

Efter et operativt indgreb i hjertet sprang en blodåre, og det tog tre timer for lægerne at stoppe blødningen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/img_1753.jpg
 Peter Gaardbo
Nytårsaften i år bliver ikke den festligste, som Den Skaldede Kok alias 51-årige Carsten Olsen har fejret. Den kommer til at foregå uden sprut og cigaretter. Og – ifølge lægens ordre – helst så stille og roligt som overhovedet muligt.
– Manden med leen har sgu været på jagt efter mig igen. Men han fik mig ikke, fastslår Olsen med et lille grin, for humøret fejler ikke noget, selv om han netop har gennemgået en ballonudvidelse i hjertets kranspulsåre for at forhindre en blodprop. Den Skaldede Kok – som også er en erfaren og anerkendt rock-, blues- og countrybassist og spiller i flere orkestre – havde været ude at optræde om aftenen, da han næste dag pludselig blev ramt af et ildebefindende hjemme i sit køkken.
– Det var tæt på, at jeg ikke kom til at opleve julen og nytåret. Tæt på, at jeg stillede træskoene. Det kom som et lyn fra en klar himmel, og uden forvarsel fik jeg kramper og stærke smerter i brystet – og faldt besvimet om på gulvet, fortæller Olsen. Smertehelvede – Hvis ikke min kæreste Britt havde været hjemme og ringet 112, kunne det være gået meget galt. Jeg blev kørt på Gentofte Hospital, hvor lægerne sørgede for ballonudvidelsen. Ved det operative indgreb førte de et kateter op gennem hovedkranspulsåren fra lysken til hjertet. – Det gik helt fint. Men efterfølgende sprang en blodåre i lysken. De kunne ikke stoppe blødningen, og jeg blev med eskorte hastet til Rigshospitalet, hvor jeg lå på operationsbordet i tre en halv time, inden blødningen heldigvis blev stoppet. – Jeg har aldrig haft så store smerter før. Det var nærmest ubeskriveligt. I dagene efter var mit lår hævet til dobbelt størrelse. Og nu har jeg et 30 cm langt ar. Men det kan vel skjules med en tatovering, griner han. – Efter ti dage blev jeg udskrevet. Nu går det efter omstændighederne bedre. Lægens ordre er, at jeg skal holde mig i ro og ikke løfte noget som helst. Jeg er stoppet med at drikke sprut. Og nu har jeg også lagt cigaretterne på hylden. Men jeg er i live.

Sponsoreret indhold