Nyheder 16. december 2008

Den Skaldede Kok: Faldt i til julefrokost

Carsten Olsen har drukket smoothies og holdt sig langt væk fra alkohol og fedt i seks uger. Men så røg han på en gevaldig druktur
På trods af tømmermænd går det stadig fremad med vægtprojektet
På trods af tømmermænd går det stadig fremad med vægtprojektet
Foto: Claus Poulsen

Det er gået rigtigt godt for 44-årige Carsten Olsen, siden han begyndte sin skrappe slankekur med hjælp fra kostvejleder Lene Hansson. For på blot seks uger har han holdt sig til frugt, mandler, smoothies og fedtfattig kost. Og nul alkohol.

Voldsom druktur

Men så skulle han til julefrokost på Amager med kammersjukkerne den 12. december.

- Jeg spiste kun to stykker med sild og et enkelt kyllingeben, men til gengæld fik jeg så hældt halvanden flaske sprut og 15-16 øl indenbords, inden jeg faldt omkuld klokken seks om morgenen, griner den store kok.

- Det med julefrokosten havde jeg dog kalkuleret med på forhånd, og det bliver da også ved denne ene gang, siger han. For faktum er, at han aldrig har haft det bedre end efter, han omlagde sin livsstil radikalt.

Aldrig mere fed

- Når jeg ser billeder af mig selv, da det stod værst til og jeg vejede 150 kilo, så tænker jeg "hvordan fanden er det, du har set ud". Men min krop var jo helt bedøvet af sprut og fed mad, og jeg var fuldstændig ligeglad.

I dag siger vægten præcis 122,5 kilo, og målet er at komme ned under 100 kilo for den 175 cm høje kok.

- Jeg skal aldrig mere være fed. Jeg har set skriften på væggen nu, lover Den Skaldede Kok, som fik af vide af sin læge, at han kunne risikere at stille kokkeskoene snart, hvis ikke han gjorde noget drastisk.

- Jeg har det imponerende godt med de kilo, der hidtil er røget. Jeg er fuld af energi og mit humør er bedre end nogensinde. For ikke at tale om mit helbred.

- Mit råd til andre i min situation er: Tag dig sammen og få gjort noget ved dit problem. Hellere i dag end i morgen.

Sponsoreret indhold