Nyheder6. november 2013

Den godhjertede popdreng

Seebach synger for depressionsramt ven
Der var ikke et øje tørt under Rasmus Seebachs optræden
Der var ikke et øje tørt under Rasmus Seebachs optræden
 Foto: Mikael Rieck



De fleste mennesker kender til de perioder, hvor humøret svigter, og man har svært ved at komme ud af sengen om morgenen, hvor alting føles gråt og trist.

Men hele 150.000 danskere bliver hvert år ramt af en decideret depression i større eller mindre grad.

En af dem, der er blevet en del af den statistik, er ven med Rasmus Seebach. Og vennen er årsag til, at sangeren har skrevet sangen "1000 farver", der er med på sangerens nye album "Ingen kan love dig i morgen".

Seebach: Det er svært at synge fars sange

- For mig handler sangen om at hive en af mine aller-allernærmeste ud af det sorte hul, som nogle mennesker ryger helt ned i, siger Rasmus Seebach til Newspaq.

- Det er en meget personlig sang, og jeg ved præcis, hvem jeg tænker på, når jeg synger den, siger han.
Selv har han også i perioder haft svært ved at se lyst på det hele.

- Jeg kender også den følelse af at være ked af det fra mig selv, men heldigvis har jeg kunne hive mig selv ud af det, siger han.
- Men der er altså også mennesker - og rigtig mange endda - som i længere perioder slet ikke kan se den fede verden, vi lever i, og som har lyst til at opgive det hele. Og det, synes jeg, er forfærdeligt, det er nok en af de værste tilstande, man kan være i.


Læs også: Så stor en gentleman er Seebach


Sangeren håber, at nummeret kan - hvis ikke hjælpe - så i hvert fald være en trøst for nogle af dem, der føler, at de har mistet appetitten på livet.
- Jeg tror, det er vigtigt, at man ikke bare siger "hold nu op, du er jo bare ked af det" til de mennesker, der er ramt.

- Så let er det slet ikke. Men jeg prøver at sige nogle af de ting i sangen, som jeg selv tror, jeg ville have gavn af at høre, når jeg er ked af det, siger han.


Albummet "Ingen kan love dig i morgen" udkommer mandag den 4. november.







Sponsoreret indhold