Nyheder3. november 2020

Den "danske"-præsidentkandidat: USA må ikke blive som Danmark

Jo Jorgensen stiller op til det amerikanske præsidentvalg for det Libertarianske Parti
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201019-182152-5_40mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/USA Today

Jo Jorgensen.

Det klinger lidt af Danmark. Hun er en af mange kandidater, der i dag står på stemmesedlen til det amerikanske præsidentvalg.

Den 63-årige præsidentkandidat fra Libertyville i Illinois har nogle helt specifikke drømme om, hvordan hun vil ændre USA.

- Jeg har en drøm for USA.

- Jeg vil gerne have, at landet skal vende tilbage til de idealer, som mine bedsteforældre havde, da de kom til landet, skriver Jo Jorgensen på Twitter.

Hun stiller op for det Libertarianske Parti, som sammen med håndfuld andre som 'De grønne' også er at finde på stemmesedlen i dag, når amerikanerne skal sætte deres kryds i stemmeboksen.

Jo Jorgensen er udannet psykolog og har været medlem af det Libertarianske Parti siden 1996. Her stillede hun op sammen Harry Browne som hans vicepræsidentkandidat.

Hendes bedsteforældre immigrerede til Amerika for mange år siden.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/20201101-202851-1_33mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

En vælger til et af Jo Jorgensens vælgermøder. Foto: Ritzau/Scanpix

På Twitter skriver hun videre, at hendes bedsteforældre stammer fra Danmark. Og det virker ikke til, at de var specielt begejstret for 'den danske model'.

- De kom til landet for at få frihed og ret til arbejde hårdt uden regeringen tager det hele, ligesom de gjorde i deres hjemland, skriver Jo Jorgensen.

Netop deres tanker om frihed forsøger hun at sælge til den amerikanske befolkning.

CNN spår ikke libertarianske præsidentkandidat mange chancer ved valget.

- Teknisk set er der to andre kandidater end Trump og Biden. Det grønne parti har Howie Hawkins. Det Libertarianske Parti har Jo Jorgensen. Ingen af dem bliver præsident, skriver CNN i en artikel om kandidaterne til valget.

Sponsoreret indhold