Nyheder 1. februar 2022

Den danske milliardær Michael Mortensen er gået bort

Michael Mortensen, der var blandt de rigeste i Danmark, er død. Han blev 49 år gammel.
Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Bestyrelsesformanden i selskabet Flügger, Michael Morten, har mistet livet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

- Det er med meget stor sorg, at Flügger group A/S har modtaget meddelelse om vores formand, Michael Mortensens, alt for tidlige bortgang.

Michael Mortensen gik bort i en alder af 49 år.

Og det er forståeligt en sorgens dag for selskabet.

- I mange år har Michael været et personligt forbillede for mig. Han har været en kæmpe støtte både personligt og professionelt.

- Han vil i den grad blive savnet. Jeg kondolerer, og mine tanker går til Michaels familie og hans nærmeste, siger administrerende direktør i Flügger group A/S, Sune Schnack.

Michael Mortensen var foruden sin post som bestyrelsesformand også storaktionær i Flügger, og han har angiveligt har omkring 30 procents ejerskab. Det svarer til mere end 350 millioner kroner.

Han har været på en imponerende rejse, og han har om nogen taget turen fra bunden til den absolutte top af dansk erhvervsliv.

Han var ordblind og uddannet tømrer, og han knoklede sig op til at være blandt de rigeste i landet.

Michael Mortensen har bygget flere virksomheder op, hvor han efterfølgende har solgt dem videre for store millionbeløb til kapitalfonde.

Det viser unægteligt, at der her er snak om en mand, der bør have imponeret og fascineret flere danskere, som måske går og drømmer om at kunne gøre ham kunsten efter.

- I mange år har Michael været et personligt forbillede for mig. Han har været en kæmpe støtte både personligt og professionelt. Han vil i den grad blive savnet. Jeg kondolerer, og mine tanker går til Michaels familie og hans nærmeste, siger Sune Schnack.

Michael Mortensen havde en formue på intet mindre end 2,7 milliarder, hvilket ifølge Økonomisk Ugebrev, gjorde ham til Danmarks 67. rigeste.

Han efterlader sig sin kone og deres to børn.

Sponsoreret indhold