Nyheder9. februar 2011

De kongeliges kokain-venner

De europæiske royale er mere end tæt på narkomiljøet. Læs om skandalerne her

De kongeliges kokain-venner

I sidste uge gik millionærarvingen Jon Spendrup bort efter en kokainrus havde stoppet hans hjerte.

Den 34-årige overklassedreng var en nær ven af kronprinsesse Victoria, og dødsfaldet understreger endnu en gang, at de kongelige færdes hjemmevant tæt på narkomiljøet.

Shop: Underholdende bog om de kongelige - køb den her!

Mette-Marit på feststoffer
Også den norske prinsesse Mette-Marit har haft sin gang i det kriminelle miljø, hvor hun tog del i snifferiet. Et par uger før hun giftede sig med prins Haakon gik hun til bekendelse, og det blev afsløret, at hun tidligere regelmæssigt tog kokain og Ecstasy.

Kronprinsens kokainvenner
Det danske kongehus har også haft særdeles god kontakt til både pushere og misbrugere. Senest med rigmandsfruen Rigmor Zobel, der blev dømt for at have modtaget 6 gram kokain.

Men allerede i 2004 var den gal blandt de kongeliges bedste venner. Her blev et nært familiemedlem til en af kronprins Frederiks meget gode kammerater idømt 6 års fængsel for narkosmugling. Den dømte festede ofte med både Frederik og Mary.

Shop: Mangler du lækkert tøj?

Frederiks ven bag tremmer
Et par år efter var den gal igen. Frederiks traditionelle julefrokost i Århus blev kraftigt reduceret, da 2 af rigmands-vennerne røg bag tremmer for besiddelse og salg af flere kilo hård narko.

Narko i Nice
Men de kan også sydpå. Prinsesse Stéphanie af Monaco kunne i 2000 takke sin diplomatiske immunitet for, at hun ikke endte i retten som vidne i en sag om narkomord.

Kokainpusheren Eskander Laribi blev skudt og dræbt foran et postkontor i Nice. Narkohandlerens kæreste kom efterfølgende stormende til gerningsstedet - i en Chevrolet ejet af prinsesse Stéphanie.

Se hvem af de kongelige i galleriet, der har lyssky venner:

Sponsoreret indhold