Nyheder14. november 2015

DBU inden aftenens kamp: Fuld kontrol over situationen

Et af angrebene i Paris fredag aften ramte Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp. DBU udtaler i den forbindelse, at sikkerheden til aftenens landskamp mellem Sverige og Danmark er i fokus – og svensk politi udtaler, at de har øget sikkerheden omkring stadion
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ao-834658.jpg
 (Arkivfoto: All Over)

Sent fredag aften blev Paris rystet af en række koordinerede angreb – et af angrebene fandt sted ved Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Her detonerede to gerningsmænd deres selvmordsbomber omkring kl. 21:45 – angrebet kostede flere livet og resulterede i , at stadion blev lukket ned.

Angrebet mod Paris har nu fået både DBU og det svenske fodboldforbund til at udtale sig i forbindelse med aftenens kamp mellem Danmark og Sverige, der spilles i Stockholm.

Kampen vil blive spillet som planmæssigt, men sikkerheden er øget i kølvandet på den franske tragedie, udtaler både DBU og det svenske fodboldforbund.

- Vi har normalt stor sikkerhed omkring vores arrangementer, men nu øger vi den alligevel lidt, siger sikkerhedsansvarlig, Anders Sigurdsson, til det svenske medie SVT.

- Vi øger antallet af visiteringer og foretager ekstra kontroller i området. Det gør vi for, at tilskuerne skal føle sig trygge ved at komme her, tilføjer han.

DBU udtaler, at de har fuld tiltro til sikkerheden omkring aftenens kamp.

- Jeg har fuld tiltro til, at de svenske og danske sikkerhedsmyndigheder har fuld kontrol over situationen og sikrer de bedste forhold både for holdet og for vores mange fans – både før, under og efter kampen i aften og på tirsdag i København. I situationer som denne er det vigtigt, at vi alle bevarer roen og sørger for, at terrorens modbydeligheder ikke stopper vores frie liv, udtaler Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør i DBU, i en pressemeddelelse.

- Vi er alle meget berørt af de tragiske og forfærdelige hændelser i Paris. Vores tanker er hos de efterladte, og vi skal alle stå sammen i denne svære stund, tilføjer han.

Kampen fløjtes i gang kl. 20:45 og vises på Kanal 5.

Angrebet i Paris fredag aften har kostet mindst 127 livet. Islamisk Stat har påtaget sig ansvaret for angrebet.

Sponsoreret indhold