Dario Campeotto: Ikke helt pensionist

Dario Campeotto.

Dario Campeotto.

(Foto: Dan Mariegaard)

Er der støttehjul på? Dario Campeotto griner højt allerede flere meter fra vejen, da han er på vej ud af villaen for at tage en køretur på en cykel, som SE og HØR har taget med.

Dario har netop udsendt en ny single med titlen ”Mon du har din røde cykel?”, og det skulle selvfølgelig markeres med en tur på en rød cykel.

– Det er mange år siden, jeg har kørt på cykel, men jeg skal nok klare det uden at vælte, lovede den 78-årige sanger. 

Og han klarede det fint, selv om det var en anelse svært at få højre ben op over cyklen, så han lige måtte stille sig på kantstenen ved fortovet for at komme op på jernhesten.

– Se, hvor det kører – og nu med én hånd, grinede Dario, mens han stille trillede rundt på villavejen på Frederiksberg.

”Mon du har din røde cykel?” er Darios første indspilning i to år, og der er tale om et singleudspil. 

I 2014 og 2015 udsendte Dario to albummer, ”Mit skønne Italien”, og de solgte rigtig godt. Men markedet er dalet, så nu har pladeselskabet Sony Music besluttet at stoppe produktionen i den genre.

– Jeg skulle have lavet et tredje album med italienske sange, men det blev ikke til noget. Så jeg bad om at blive løst fra min kontrakt. Men så blev jeg ringet op af en tidligere pladeproducer, Calle Sand, der spurgte, om jeg ville indspille ”Mon du har din røde cykel?”, og jeg syntes, det var en sød lille sang, så nu er den ude, fortæller Dario og fortsætter:

- Det er sjovt, at da jeg indspillede min første plade for snart 60 år siden, var det en single. Og nu slutter jeg også med en single, siger han med sin kendetegnende latter.

– Men det betyder ikke, at jeg slutter med at optræde. Jeg er vistnok pensionist, men det kan jeg ikke bruge til noget. Jeg vil hellere ud at synge, og jeg er da så heldig, at der stadig er bud efter mig – og jeg glæder mig til hver gang, siger Dario.

– Indimellem er der ikke lige mange job, så jeg også kan slappe af hjemme. Lige nu har jeg et par uger, hvor jeg ikke skal ud, og det er jo også dejligt. Jeg nyder at holde fri, men at arbejde elsker jeg højt, siger han.

Dario er kendt for altid at have elsket biler, så derfor er en cykel ikke lige det, han bruger mest. Han har ganske vist en cykel, men han kører aldrig på den. 

– Når jeg holder fri, er det stadig bilerne, jeg hygger mig med. Jeg elsker at gå og pille ved mine gamle biler, selv om jeg ikke længere har så mange. Men jeg kan godt finde på bare at skille dem lidt ad og så sætte det hele sammen igen, siger Dario. 

Se billedet af Dario Campeotto på SE og HØRs røde cykel herunder:

– Jeg kan da godt cykle endnu, selv om det er længe siden, siger Dario Campeotto – eller skulle vi kalde ham ”Cykleotto”? – der tog en tur på den røde cykel hjemme på villavejen (Foto: Dan Mariegaard).

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close