Nyheder 13. februar 2016

Danskerne savner Brødrene Olsen i Melodi Grand Prix

En undersøgelse viser, at Brødrene Olsens ”Smuk som et stjerneskud” stadig er danskerne favorit
Foto: Thomas Laursen

I aften er der Melodi Grand Prix, og mange af sangene bliver sunget på engelsk, men en undersøgelse viser, at danskerne faktisk savner dansksprogede bidrag – og at Brødrene Olsen også er savnede.  

Det er faktisk kun Muri & Marios bidrag i aften, der er på dansk, men en undersøgelse foretaget af YouGov for mobilselskabet Oister viser, at en tredjedel af danskerne faktisk mener, at det ville være mere folkeligt, hvis der skulle synges på dansk over hele linjen.

En anden lille sjov ting, som undersøgelsen viser, er, at 21 procent af danskerne endda gerne så Brødrene Olsens vindersang fra 2000 – ”Smuk som et stjerneskud” – som ny nationalsang. Men det er nok ikke så sandsynligt, at du kommer til at høre fodboldlandsholdet synge den sang i Parken i stedet for ”Der er et yndigt land” i den nærmeste fremtid alligevel.

Men ”Smuk som et stjerneskud” var absolut danskernes favorit Melodi Grand Prix-vinder – og danskerne vil ifølge undersøgelsen også meget gerne se de to brødre stille op i konkurrencen igen. 

Vil du have Brødrene Olsen tilbage? DELTAGE I AFSTEMNINGEN NEDERST I ARTIKLEN. 

Birthe Kjærs ”Vi maler byen rød” fra 1989 snuppede en andenplads i dysten om den mest populære sang.

- De fleste danskere har et forhold til Melodi Grand Prix. Vi syntes, det kunne være sjovt at sætte det lidt på spidsen og se, hvor nært det egentlig er, idet vi selv har valgt at bruge en gammel dansktopklassiker i vores markedsføring (Birthe Kjærs ”Den knaldrøde gummibåd”, red) . Så selvom vi næppe får en ny nationalsang foreløbig, understreger undersøgelsen de gamle danske klassikeres popularitet, siger Niels Kiel, der er Marketing- og Kommunikationschef i OiSTER.

Se "Smuk som en stjerneskud" her: 

Se aftenens deltagere lige her: 

Melodi Grand Prix-deltagerne 2016

mit se og hør

Sponsoreret indhold