Nyheder 7. februar 2018

Dansker vandt milliongevinst: Forærer alle pengene væk

En 78-årig mand fra Vordingborg har vundet en million kroner i lotto, men han vil ikke selv beholde pengene
Foto: Søren Wesseltoft

For nogle uger siden købte en 78-årig dansk mand en lottokupon i sin lokale fakta.

Han havde godt nok ikke de syv rigtige vindertal på kuponen, men alligevel kunne han altså hæve en million kroner i gevinst. Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

- Når jeg tænker tilbage, så tror jeg lidt, at det var et tegn. Man vælger jo sådan en brik, man afleverer ved kassen, når man køber lotto i supermarkedet. Og den, jeg valgte, vendte omvendt. Derfor tog jeg lige præcos den, fortæller manden, der ønsker at være anonym, til Danske Spil.

Den 78-årige mand er selv tidligere indehaver af en kiosk og har altid vundet hist og her. Men det er første gang, at han hæver en af de helt store gevinster. Han begyndte dog at købe kuponerne regelmæssigt, efter han stoppede med at ryge.

- Jeg brugte vel en 50'er om dagen på cigaretter, og jeg aftalte med mig selv at i stedet for at spare de penge op, som jeg nok aldrig ville få gjort, så kunne jeg bruge dem på Lotto. Men jeg havde egentlig aldrig tænkt, at jeg ville vinde, så det var da noget af en overraskelse at få, lyder det.

Men den nuslået millionær har ikek tænkt sig at bruge pengene på selv. Faktisk forærer han alle pengene væk.

- Penge har aldrig interesseret mig. Vi har aldrig haft mange penge, men har altid haft nok til at klare os. Og nu er jeg 78 år. Det er begrænset, hvad jeg skal bruge af ting, og jeg får jo mad hver dag, fortæller manden.

Kun én lille ting vil han købe til sig selv.

- Men jeg har da købt en stol, der er virkelig god at sidde i. Det var det eneste, jeg manglede, siger han med et smil.

Resten af pengene vil han lægge i en fond, som skal gå til hans børn og barnebarn og oldebarn, så de kan få glæde af pengene i fremtiden.

Fonden skal invistere i en frugtplantage på Fejø.

- Det skal være et sted, hvor der er plads til, at vi alle kan være samlet. Det betyder meget for mig. Og Fejø er sådan et smukt sted. Min Kone, der døde af kræft for nogle år siden, er fra området og stedet betyder derfor meget for mine børn.

Sponsoreret indhold