Nyheder16. april 2024

Danske verdensmestre havner i OL-gruppe med Frankrig

De danske håndboldherrer fik en fin lodtrækning til OL-gruppespillet, men skal dog møde de franske værter

Danmarks verdensmestre i herrehåndbold er blandt de store favoritter til OL-guldet i Paris til sommer.

Holdet fik også en fin lodtrækning tirsdag, men skal dog allerede i gruppespillet op imod Frankrigs olympiske mestre og nykårede europamestre.

De øvrige fire hold i gruppen er Norge, Ungarn, Egypten og Argentina.

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen er hverken skuffet eller i den syvende himmel over lodtrækningen.

- Lidt ligegyldigt hvordan lodtrækningen var faldet ud, ville det blive en vanskelig gruppe. Det er et virkelig hårdt OL, for med så stærk en værtsnation er der ikke ret mange bløde kampe, siger han til DanskHåndbolds hjemmeside.

- Man skal være virkelig skarp for at komme videre og være dygtig for at skabe sig et godt udgangspunkt for at komme langt i turneringen.

Som værtsnation kunne Frankrig se hele lodtrækningen udfolde sig, før man til sidst selv kunne vælge, hvilken gruppe ønskede at havne i.

Efter fem minutters overvejelsestid entrerede den franske landstræner Guillaume Gille scenen og proklamerede, at man havde valgt gruppe B - altså Danmarks gruppe.

Ifølge ham var det en meget svær beslutning.

- Det skal han jo også sige, og det er ingen nem situation at skulle vælge. Der var også virkelig mange gode hold i den anden gruppe. Så på den måde kan man sige, at Frankrig vel egentlig bare udlignede styrken af puljerne lidt, lyder det fra Nikolaj Jacobsen.

Med sværvægtere som Kroatien, Sverige, Spanien og Tyskland i gruppe A valgte Gille at tage den danske tyr ved hornene i gruppespillet. Japan og Slovenien er de to sidste hold i gruppe A.

Ved EM i januar tabte Danmark finalen til netop Frankrig efter et drama med forlænget spilletid.

Danmark vandt OL-guld i 2016, mens man ved de coronaudskudte lege i Tokyo i 2021 måtte nøjes med sølv efter finalenederlag til Frankrig.

Sponsoreret indhold