Nyheder 24. marts

Danske Spil med vildledende pressemeddelelse: - Det er noget vås

Læser man Danske Spils seneste pressemeddelelse, kan man få det indtryk, at tal nummer 19 er lykketallet. Men det passer simpelthen ikke
Hvad er dit lykketal?
Hvad er dit lykketal?
Foto: Ritzau / Scanpix

Drømmer du om millioner og millioner - helt præcist 411 styks - kan du ifølge Danske Spil få en "lillebitte fordel" ved at vælge tal nummer 19 i Eurojackpot.

Det skriver lotteriet i en pressemeddelelse.

Logikken lyder således: Fordi tallet 19 ikke er blevet trukket i 244 dage, må det da snarere end andre tal blive trukket.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danske Spil bruger som nævnt vendingen "en lillebitte fordel", hvis man som lotto-entusiast får tallet 19 ned på sin kupon.

Men logikken holder ikke, fortæller Erik Gahner Larsen, som er statistiker og underviser på University of Kent i Storbritannien.

- Det er noget vås, skriver han til SE og HØR.

Faktisk mener han, at Danske Spil er direkte vildledende.

De skriver nemlig følgende i deres pressemeddelelse:

"Og når et nummer for eksempel ikke er blevet trukket i 244 dage, er det nærliggende at tænke, at det snart er oppe over."

- Det er netop ikke nærliggende at tænke, at det snart er oppe over. Det er rent tilfældigt, at 19 ikke har været trukket. Det er udelukkende et forsøg på at sælge flerre kuponer, skriver han og fortsætter:

- Det minder mig om den gode, gamle talemåde: Lotto er en ekstraskat for folk, der er dårlige til statistik.

Det betyder altså, at nummer 19 er ligeså sandsynlig som nummer 20, 2, 36, 5 eller 16.

SE og HØR har forsøgt at få fat på Danske Spils administrerende direktør, Malene Mølgaard, for at høre, om hun selv har spillet på tal nummer 19 - og hvorfor de skriver en pressemeddelelse, som ikke er videnskabelig, men snarere en mavefornemmelse.

Men direktøren har ikke haft lyst til at kommentere - på sin egen pressemeddelelse.

Sponsoreret indhold