Nyheder15. december 2022

Danske Kvindesamfund og Kvinfo om de nye ministre: Skuffende og bekymrende

Blot otte af de 23 nye ministre er kvinder, og det mener Kvinfo og Dansk Kvindesamfund er skuffende
Den nye regering foran Amalienborg, hvor Dronningen modtog dem. 
Den nye regering foran Amalienborg, hvor Dronningen modtog dem.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere i dag blev den nye regering med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne præsenteret, og mens ni socialdemokratiske ministre er færdige, er der kommet nye ministre til fra de andre partier.

I alt er der 23 ministre i den nye regering, og otte af dem er kvinder.

Det er ikke faldet i god jord hos alle. Hos Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling, mener man, at det er både skuffende og bekymrende.

Danske Kvindesamfund er enige og mener ikke, den nye regering afspejler samfundet på hverken køn eller etnicitet.

Både direktøren for Kvinfo, Henriette Laursen og konstitueret forkvinde for Dansk Kvindesamfund Maria Søndergaard gør opmærksom på, det er en ærgerlig udvikling at 35 procent af ministrene er kvinder, når hele 44 procent af folketingets medlemmer er kvinder.

– Det er skuffende og ærgerligt, at man ikke følger den samme fordeling med ministerposter, fortæller Henriette Laursen fra Kvinfo til SE og HØR.

Kvinfos direktør Henriette Laursen mener, der er grund til at være bekymret. 
Kvinfos direktør Henriette Laursen mener, der er grund til at være bekymret.
 Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Derudover nævner hun også de forskellige udvalg, der er lavet i forbindelse med den nye regering, hvor der er omkring 25 procent kvinder i udvalgene.

– Vi synes selvfølgelig, det er kritisabelt, at nu hvor der lige er blevet stemt størst procentvis antal kvinder ind i folketinget nogensinde, at det så ikke afspejler sig i ministerposterne, selv om forskning viser, at den form for ligestilling har vist sig at skabe mere tillid, fortæller Maria Søndergaard, der er konstitueret forkvinde for Dansk Kvindesamfund.

Hun påpeger også, at de mest indflydelsesrige poster i regeringen er gået til mænd, mens kvinder har ministerposter, hvor de blødere værdier er i hovedsædet.

– Og det er en skam, for intelligentmassen er jo den samme for alle, så der er ikke grund til, at de poster skal gå på mænd.

Sponsoreret indhold