Nyheder1. september 2015

Danske komikere: Vores mest upassende grin

Det kan være svært at lade være med at grine, når man virkelig ikke må
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frank_hvam_aop.jpg
 All Over Press

Når tingene bliver lidt for alvorlige, kan det en gang imellem være svært at holde grinet tilbage. Mange har derfor også prøvet at bryde ud i latter på de mest upassende tidspunkter, og landets komikere er ingen undtagelse.

Komikeren Linda P. fortæller, at hun har svært ved at lade være med at grine, når folk kommer til skade.

- Jeg har lige været i sommerhus med min mor, hvor hun brændte sig enormt meget i panden. Der grinede jeg lidt. Oftest kan det komme til at fremstå som om, at jeg er lidt ondskabsfuld, men det er jeg ikke, griner Linda P.

Torben Chris indrømmer også, at han ofte kommer til at grine, når han ikke må, eller hvis tingene er alvorlige. Det er dog ikke et udtryk for, at han er ligeglad med det, der foregår.

- Min storebror og jeg fik et kæmpe grineflip til min farfars begravelse. Det var virkelig ikke særligt passende. Det var helt forfærdeligt og ikke særligt rutineret. Det værste var, at det næsten tog et kvarter, før vi kunne komme videre. Det var pinligt, siger Torben Chris.

Komikeren Tobias Dybvad må også erkende, at det kan være svært at lade være med at grine, hvis man virkelig ikke må.

- Hvis der er en meget højtidelig stemning, så kan jeg godt komme til at grine. Især hvis min kusine er der. Vi kan let gejle hinanden op til at grine på meget upassende tidspunkter, siger han.

[node:aller-related-content]

Frank Hvam oplevede, at en tur i biografen blev en smule akavet, da han pludselig grinte højt i en helt stille sal.

- Jeg var inde og se "Force Majeure" (norsk film, red.), og der grinte jeg højt, da det var allerværst - nemlig under selve lavinen i filmen, hvor alle er i livsfare. Det gjorde jeg jo egentligt fordi, at jeg blev lidt nervøs og syntes, at det var lidt ubehageligt, men man kan let blive betragtet som en lidt trist eksistens når man griner på sådanne tidspunkter, siger han og tilføjer:

- Man skal ikke altid se negativt på det. Et godt grin kan også være vejen ud af en dum eller ubehagelig situation. En gang imellem er det ret forløsende lige at grine.

Fra den 27. august til den 6. september er der Zulu Comedy Festival, og dermed er der rig mulighed for at opleve de danske komikere til arrangementer i København og Aarhus.

Sponsoreret indhold