Nyheder31. december 2014

Danske kendte: Det husker vi 2014 for

Læs de kendtes personlige grunde til at huske året 2014
Hør blandt andet hvordan året har været for Sys Bjerre og Christopher
Hør blandt andet hvordan året har været for Sys Bjerre og Christopher
 Foto: Thomas Laursen2014 er ved at gå på hæld, men hvad er det præcis, landets kendisser kommer til at huske året for?

For sangeren Peter Sommer fra De Eneste To vil især en bestemt begivenhed fra året stå klar i hukommelsen i fremtiden. 2014 blev nemlig året, han flyttede med familien fra sin fødeby Skanderborg.

- Jeg er flyttet til København med min familie i år. Det, synes jeg selv, er ret vildt. Jeg ville gerne prøve at bo med dem i København, og nu, hvor jeg efterhånden har fået tjek på logistikken, er det rigtig fedt, siger den rutinerede musiker.

Bandmakkeren Simon Kvamm vil især huske 2014 for en speciel kulturel oplevelse.

- Filmen "Boyhood" blæste mig godt og grundigt bagover. Det var et stykke filmkunst, der var ligesom livet. Man følte ikke, at der var nogen, der havde skrevet en historie. Der skete bare alt muligt, som der nu engang gør i ens liv, siger Simon Kvamm.

GALLERI: Se alle årets nye par 2014

En enkelt begivenhed eller oplevelse kan den danske sangerinde Sys Bjerre dog ikke nøjes med at fremhæve.

- Jeg har haft en af de bedste somre i mit liv. Jeg har lavet så mange sjove ting med mine venner og været på virkelig mange festivaler som gæst. Især Musik i Lejet, synes jeg, var virkelig fedt og hyggeligt, siger Sys Bjerre.

Også sangerinden Oh Land har svært ved at slå ned på en bestemt oplevelse. Alligevel er den populære sangfugl sikker på, at 2014 vil blive en tid, hun vil huske i mange år fremover.

- Det har været et meget specielt år for mig. Jeg har haft en sindsstemning, der har været meget anderledes i forhold til andre år. Måske er det, fordi jeg er blevet voksen i år. Jeg været totalt i mine følelsers vold, hvor jeg plejer at have lidt mere hård hud. Det er klart et år, jeg komme til at huske, siger Oh Land.

LÆS OGSÅ: Top 10: De mest populære sang i 2014

For den danske bandduo Hej Matematik har 2014 været året, hvor de to blev genforenet i studiet. Onkel og nevø-bandet har nemlig snart ny musik klar.

- Vi vil huske året for at have lavet musik sammen, siger Søren Rasted.

- Vi har ikke lavet musik sammen i et stykke tid, så det har været super fedt at gøre det igen og starte med ny energi, siger den anden halvdel af bandet, Nicolaj Rasted.

LÆS OGSÅ: Top 10: De mest populære musikere i 2014

Sangeren Christopher har haft overordentligt travlt i 2014, og det er især de mange liveoptrædener, der står lysende klart for ham, når han opsummerer 2014.

- Jeg har spillet over 200 koncerter og nærmest ikke haft en fridag. Men jeg har lært at det betaler sig, og der har været rigtig mange højdepunkter og flotte priser, fortæller han.

Helt omvendt har det været for sangerinden Ida Corr, der har brugt 2014 til at få lidt mere ro på.

- 2014 var det år, hvor jeg for mit eget vedkommende trak stikket lidt, for jeg har haft nogle virkelig travle år, fortæller Ida Corr, der er mor til en lille dreng.

- Som selvstændig musiker er man vant til at knokle på 24 timer i døgnet, og så får man et barn og finder ud af, at man også skal være der 24/7 på en anden måde, og det kan ikke lade sig gøre at gøre begge dele. Så det der med at finde en balance har været vigtigt for mig, siger hun.

Sponsoreret indhold