Nyheder 10. juli

Danske internater bugner med dyr: – I år sprænger ALLE rammer

Det er alt fra katte, hunde, marsvin og fugle, der udfylder pladserne på landets internater
Kanin

De landsdækkende dyreinternater har i øjeblikket rygende travlt.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Der er travlt på de danske dyreinternater. Hundetravlt faktisk.

Lige nu er omkring 2000 dyr nemlig indskrevet på de landsdækkende internater, hvilket betyder, at de er ved at være fyldt til bristepunktet.

Således lyder meldingen fra Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Det er alt fra katte, hunde, marsvin og fugle, der udfylder pladserne, og derfor må medarbejderne i øjeblikket "ligge vandret" for at kunne følge med, fortæller Karina Fisker, der er internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

– Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og årsagen til, at landets internater allerede nu har rygende travlt på trods af, at højsæsonen endnu ikke har nået sit højeste, er klar.

– I år har vi godt kunne mærke at folk har haft mange sommerplaner, da det har været svært at finde nok frivillige plejefamilier.

Artiklen fortsætter under billedet:

Graf

Her ses fordelingen af dyr på Dyrenes Beskyttelses 10 internater netop nu. 

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Har brug for ro og omsorg 

Derfor takker hun også de mange frivillige, der åbner deres hjem for de mange dyr, som mangler omsorg og et sted at være. For uden dem ville det ikke være muligt at redde så mange dyr.

– Når vi ikke har plejefamilier nok, kommer dyrene desværre til at sidde længere tid på internatet og vente. Det er ikke altid så godt, for de små killinger og missemødrene har brug for at komme ud i private hjem for at få ro og omsorg, fortæller internatchefen.

I 2021 trådte 759 frivillige plejefamilier til for at redde de mange dyr.  

Derfor håber Dyrenes Beskyttelse da også på, at de, der har mulighed for at hjælpe, tager kontakt til det nærmeste internat.

Sponsoreret indhold