Nyheder13. december 2022

Danske Bank vil betale stort milliardbeløb i hvidvasksag

Det drejer sig om i alt 15,3 milliarder kroner, som Danske Banks skal betale

Danske Bank har accepteret at betale et milliardbeløb i hvidvasksagen.

Banken har lavet aftale med det amerikanske justitsministerium om at betale 1,209 milliarder dollar, og den har yderligere indgået en aftale med den amerikanske børsmyndighed, SEC, om at betale 178,6 millioner dollar.

Det oplyser Danske Bank i en selskabsmeddelelse.

Banken oplyser videre, at den også har indgået en aftale med dansk politis National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). Den aftale drejer sig om en bøde på 4,749 milliarder kroner.

Det svarer til et samlet forlig på omkring 15,3 milliarder kroner, skriver Danske Bank. Beløbet matcher nogenlunde det, som banken i oktober meldte ud, at den havde hensat til sagen.

- Danske Bank accepterer fuldt ud resultatet af undersøgelserne og undskylder uforbeholdent for de uacceptable fejl og forseelser, der er sket tidligere, og som på ingen måde hører hjemme hos Danske Bank i dag, skriver banken.

Ifølge Reuters har banken indrømmet, at den medvirkede til svindel af amerikanske banker mellem 2008 og 2016, da den havde højrisikokunder fra andre lande i sin estiske afdeling.

- I forhold til forligene med de amerikanske myndigheder har Danske Bank erklæret sig skyldig i forhold til tiltale rejst af DoJ (USA's justitsministerium, red.) for svindel over for andre banker, og dette er i dag tiltrådt af en amerikansk distriktsdomstol.

- Danske Bank har desuden indgået forlig med SEC i en civilretlig sag om værdipapirsvindel, skriver banken.

Kriminelle kunne gennem en årrække hvidvaske milliarder gennem Danske Bank i Estland.

Danske Bank meddeler, at den har taget væsentlige tiltag for at afhjælpe fejl og forhindre, at noget lignende kan ske igen.

- Blandt andet har banken fået ny ledelse, og der er foretaget betydelige investeringer i systemer, kontroller og kompetencer for at bekæmpe økonomisk kriminalitet, lyder det.

/ritzau/

Sponsoreret indhold