Nyheder11. september 2023

Danske Bank har ikke besluttet om hæveautomater ved Christiania skal lukkes

- Det er ikke en enkel beslutning, da en del borgere i området, herunder ældre, fortsat har behov for at kunne hæve kontanter, lyder begrundelsen blandt andet fra banken
(ARKIV) Christiania, onsdag den 22. september 2021. Christianitterne har sagt ja, fordi det giver dem mulighed for at udvikle fristaden, fortæller talsperson. Det skriver Ritzau, mandag den 29. august 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Danske bank har to hæveautomater tæt ved Christiania.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske Bank har endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt bankens hæveautomater på Christianshavn skal lukkes.

Det oplyser Danske Bank i et skriftligt svar til Ritzau.

- Vi lytter naturligvis til myndighederne, og vi er klar til at indgå i dialog med dem om, hvad vi kan gøre med vores pengeautomater på Christianshavn Torv fremadrettet.

Banken har to hæveautomater i området, som ligger tæt på Christiania.

Her er debatten om hashhandel og organiseret kriminalitet igen blusset op, og flere automater er kendt som travle, da de blandt andet bruges til at finansiere hashkøb på Christiania.

- Det er ikke en enkel beslutning, da en del borgere i området, herunder ældre, fortsat har behov for at kunne hæve kontanter. Men vi melder ud, når vi har truffet en beslutning, lyder det i kommentaren.

Om Danske Bank på nuværende tidspunkt allerede er i dialog med myndigheder om bankens automater i området, fremgår ikke.

Ligeledes afviser banken at oplyse, hvornår en beslutning forventes taget.

I sidste uge meddelte Nordea, at man efter dialog med politiet lukker bankens to hæveautomater på Christianshavn for at bekæmpe den økonomiske kriminalitet på Christiania.

Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for privatkunder i Nordea Danmark, udtalte om beslutningen til FinansWatch:

- Vi tager bekæmpelse af økonomisk kriminalitet meget alvorligt, og vi er fuldt opmærksomme på den negative rolle, som kontanter har i de kriminelle miljøer.

Nordeas lukning af de to hæveautomater vil ske hurtigst muligt og senest i løbet af denne uge, oplyste Nordea desuden.

Københavns Politi har over for FinansWatch bekræftet, at det er i dialog med banker om at bekæmpe kriminaliteten på Christiania.

Sponsoreret indhold