Nyheder7. december 2015

Lukas Graham: Dansk succes ruster os til USA

Med et hav af priser i baggagen, er det danske band Lukas Graham klar til at erobre USA
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/lukas_graham.jpg
 Foto: All Over

Herhjemme har danskerne længe vidst, at der var mere end bare et enkelt hit i bandet Lukas Graham. Med sange som "Mama Said", "Happy Home" og "7 Years" har de fire medlemmer cementeret deres status på den danske stjernehimmel, og nu er bandet klar til at erobre nye territorier.

Deres danske succes, der blandt andet er udmundet i et hav af statuetter og udsolgte koncerter, betyder, at de tør tro på, at de kan klare det svære spring til det amerikanske musikmarked, hvor de så småt begynder at gøre sig bemærkede.

- Vi skal spille en koncert i New York mandag og senere på ugen hos Conan O'Brien (amerikansk talkshowvært, red.). Det med at tage til USA med tre DMA-priser, fire Gaffa-priser, to gange udsolgt Forum og bare en hel masse opbakning hjemmefra, det betyder utroligt meget for os, fortæller Lukas Graham Forchhammer, der er forsanger i bandet, til Ritzau Fokus.

Bandet skal, som de tidligere har afsløret, spille sangen "7 Years" i Conan O'Briens talkshow "Conan", der bliver sendt i tv torsdag aften i USA. En stor opgave, men også en kæmpe mulighed for at nå ud i de amerikanske stuer.

- Man er lidt mere tryg, når man ved, at baglandet støtter en og tror på en. Det betyder, at når vi skal spille det talkshow, ved vi, at vi har noget at byde på, siger trommeslager Mark Falgren.

Allerede mandag aften kommer gruppen dog på lidt af en opgave, når de skal spille i New York.

- Det er en vild følelse af at komme ind på en scene i USA og skulle overbevise 150 mennesker. De har hørt "7 Years" og nogle har måske hørt "Mama Said", men det er det, siger Lukas Graham Forchhammer.

Men faktisk betyder det ikke alverden, hvor mange mennesker, der står i salen, når drengene spiller. Det handler nemlig om den grundlæggende indstilling til det at stå på scenen.

- Lige så meget respekt, vi har for vores publikum, lige så meget vil vi skide dem et stykke. Folk misforstår og tror, at jeg er en arrogant stodder, når jeg siger det, men faktum er bare, at jeg kun synger til Magnus, Mark og Kasper (bandmedlemmerne i Lukas Graham, red.), forklarer Lukas Graham.

- Det er jo fordi, vi synger og spiller for hinanden, at det virker for publikum, og så er det nemlig ligegyldigt, om der står 150 mennesker eller 10.000, siger han.

Samtidig er succesen på ingen måde blevet en sovepude for bandet, der gør meget ud af at evaluere hver gang, de har spillet en koncert. Det er også med til at holde dem på tæerne.

- Jeg tror aldrig, vi har haft et show, hvor vi ikke har sat os ned og snakket om det, efter vi gik af scenen. Vi har måske spillet 300-400 shows de seneste fire år, og hver gang sidder vi og evaluerer, hvad der er gået godt og, hvad der er gået skidt. Vi har aldrig taget det for givet, fortæller Magnús Larsson, der spiller bas i bandet.

Han bliver bakket op af Lukas Graham.

- Modsat mange musikere så ved vi godt, at vi står på scenen, fordi publikum står i salen. Der er mange, der siger, at publikum står i salen, fordi de står på scenen, men sådan fungerer verden ikke. Hvis du et røvhul og laver dårlige sange, så kommer de ikke til dine shows.

- At der står 10.000 mennesker i Forum to aftener, det må jo være tegn på, at vi har gjort vores job godt nok, siger Lukas Graham Forchhammer, der derfor er fuld af selvtillid inden bandets USA-eventyr:

- Vi skal nok vise Danmark, at der er et nyt format, når vi kommer hjem med et par Grammyer, siger han med et smil.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png

Sponsoreret indhold