Nyheder 17. marts 2020

Dansk storfilm til 65 mio. kr. er sat på pause

Produktionen på ny storfilm med Trine Dyrholm i hovedrollen er sat på pause grundet coronavirus
Foto: Thomas Laursen

En ny dansk storfilm med et enormt budget er nu det seneste produktionsoffer i striben af film og serier, der er blevet sat på pause grundet coronavirus. Det skriver Politiken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Med Trine Dyrholm i hovedrollen som dronning Margrete den Første, et budget på 65 millioner kroner og filmoptagelser i Tjekkiet, er der lagt op til et monster af et historisk drama.

Optagelserne til den danske storfilm, der bliver instrueret af Charlotte Sieling ("Mesteren"), har været i gang siden 1. marts.

Men nu er alt imidlertid sat på pause, og alle ansatte, herunder skuespillere og statister, er blevet sendt hjem fra Tjekkiet. Det fortæller producer Lars Bredo Rahbek, der er chef for produktionen på SF Studios i Danmark, til Politiken.

- Det er super chokerende. Charlotte Sieling og jeg har talt og drømt om denne her film i over 10 år. Og i de sidste fem har vi arbejdet på den. Vi har rejst 65 millioner kroner, og ingen kvindelig instruktør i Norden har arbejdet på dette niveau før, siger han.

Indspilningerne til Trine Dyrholm-filmen er langt fra den eneste danske produktion, der er blevet standset grundet frygt for coronavirus. 

Også indspilningerne til den nye Jussi Adler Olsen-filmatisering er blevet stoppet, og det er noget, der kan have enorme økonomiske konsekvenser for de danske produktionsselskaber.

- Vi er i en situation, vi ikke har prøvet før. Lige nu kigger vi alle kontrakter igennem med juridiske – og etiske – øjne, siger Lars Bredo Rahbek.

Flere danske film har heller ikke fået premiere til rette tid. Den nye spillefilm "Krudttønden" bløder stort på, at de danske biografer nu er blevet lukket, ligesom premieren på "KØD & BLOD" med Sidse Babett Knudsen er blevet udskudt.

Sponsoreret indhold