Nyheder15. maj 2014

Dansk stjerne-instruktør vender hjem: Skal…

Nikolaj Arcel skal stå bag roret på ny Jussi Adler-film
Nikolaj Arcel rejser hjem til Danmark for at instruere den nye film
Nikolaj Arcel rejser hjem til Danmark for at instruere den nye film
 Foto: Birger Storm




Han bor halvdelen af året i Los Angeles i Californien, hvor han udvikler nye Hollywood-film, men næste år vender den danske instruktør Nikolaj Arcel tilbage til Danmark.

Efter at have været manuskriptforfatter på de to første filmatiseringer af forfatteren Jussi Adler-Olsens storsælgende Afdeling Q-serie skal Arcel instruere Zentropas tredje film i rækken: "Flaskepost fra P".

- Jeg glæder mig helt vildt til at stå bag roret på "Flaskepost fra P". Det har været en fest at skrive de to første Afdeling Q-film for min gode ven Mikkel Nørgaard, som i øvrigt har forløst dem fremragende, siger Arcel i en pressemeddelelse med henvisning til instruktøren bag de to første film.

LÆS OGSÅ: Disse danske film kæmpede om Oscar

Hos filmselskabet Zentropa er hovedproducer Louise Vesth glad for, at Arcel vender hjem fra Hollywood for at stå i spidsen for den danske film.

- Det er fantastisk for projektet, at Nikolaj Arcel skal instruere filmen. Nikolaj har som manuskriptforfatter på de to første film været en afgørende medskaber af universet i Afdeling Q-filmene, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel, siger hun i pressemeddelelsen.

Nikolaj Arcel har instrueret den Oscar-nominerede og Sølvbjørn-belønnede danske Struensee-film "En kongelig affære". Han er i gang med at udvikle gangsterdramaet "Power of the Dog" og eventyrfilmen "Fables" for det amerikanske filmselskab Warner Brothers.

Den første film i Afdeling Q-serien, "Kvinden i buret", solgte sidste efterår 724.000 biografbilletter og blev dermed årets mest sete. Film nummer to, "Fasandræberne", har premiere 2. oktober.

I den tredje film, "Flaskepost fra P", spiller Nikolaj Lie Kaas igen hovedrollen som vicekriminalkommissær Carl Mørck, og Fares Fares spiller igen hans assistent Assad. De arbejder på utraditionel vis sammen i Afdeling Q for uopklarede sager.

/ritzau/

Sponsoreret indhold