Nyheder19. juni 2016

Dansk sanghåb: Jeg har taget den lange vej

Sangeren Alex Vargas flyttede til London som 17-årig for at satse på musikken, og han vil ikke gå på kompromis med sine ønsker
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alex-vargas.jpg
 Foto:All Over Press)

I en alder af 17 år fik den danske sanger Alex Vargas muligheden for at rykke teltpælene op og rejse til London for at satse på musikken. Betænkelighederne var få, og kort efter fik han sine forældres accept, droppede ud af gymnasiet og flyttede til storbyen.

Det blev starten på en karriere, der har taget den nu 28-årige sangskriver i en helt anden retning, end han forventede, da han forfulgte drømmen som teenager. Og det har også lært ham ikke at gå på kompromis med sine ønsker.

- Jeg tror klart, at jeg som 17-årig havde en idé om, at jeg bare skulle ud og spille, have et album hurtigt og så bare køre derudaf og være megastjerne lige sådan der, siger han med et skævt smil og knipser med fingrene.

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig. Rejsen udviklede sig langsomt til at blive noget helt andet. Hvis du havde spurgt mig, da jeg var 17 år, så havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle være endt her nu, fortsætter han.

Det blev et vendepunkt, da Alex Vargas som 21-årig besluttede sig for at forlade bandet Vagabond, som han havde været en del af i et par år. Bandet kom på tour, og sangeren, der er opvokset i Hørsholm, var glad for deres liveoptrædner. Da det første album kom, blev han dog skuffet.

- Alt var fuldstændigt klippet i stykker, og det lød slet ikke, som vi gerne ville have det. Den musikalske misforståelse ødelagde det hele for os alle sammen, siger Alex Vargas, der besluttede sig for at forfølge en solokarriere i stedet.

Bandet fik ellers en chance til af pladeselskabet, men de andre i bandet var også enige om, at det ikke længere føltes rigtigt. "Solid Ground"-sangeren betegner det selv som om, at han blev stillet et valg om at tage den korte vej og gøre det, andre ville have, eller at forlade det og selv finde sin vej i musikbranchen.

- Jeg rejste mig op og gik og tog den lange vej, men det er jeg glad for nu. Det handler om at følge sin mavefornemmelse, og den mistede jeg i lang tid, fordi jeg gik på kompromis med det, jeg lavede, siger han.

Efterfølgende fik Alex Vargas arbejde på en bar i London for at tjene penge til huslejen. Da han blev tilbudt noget modelarbejde, der gav bedre på lønkontoen, sagde han bartenderjobbet op, så musikken igen kunne komme i fokus.

- Det var måske ikke den sikreste måde at gøre tingene på, men jeg så en mulighed for at arbejde meget lidt, tjene penge til at jeg lige præcis kunne overleve og så fokusere på musikken resten af tiden. Al den tid, jeg brugte bag baren, var for mig tid, som jeg ikke kunne bruge på musikken, siger sangeren, der allerede som 15-årig begyndte at spille guitar og skrive sine egne sange.

- Jeg har været meget heldig at finde ud af, hvad jeg ville i en meget ung alder, og det er jeg sjældent gået på kompromis med siden da, siger han.

Alex Vargas åbnede fredag eftermiddag den aarhusianske festival Northside, og resten af sommeren byder på turné flere steder i Europa.

null

Sponsoreret indhold