Nyheder15. april 2015

Dansk sangerinde: Endelig tør jeg være banal

Dicte beundrer John Lennon for hans evne til at sige tingene, som de var – nu glæder hun sig til at optræde med hans sange
Dicte har fundet ro i banaliteterne
Dicte har fundet ro i banaliteterne
 Foto: All Over PressHun har været en del af den danske musikbranche i mange år som både bandmedlem og soloartist. Nu springer hun også ud på scenen i verdens første teaterkoncert, der fortolker John Lennons legendariske sange.

48-årige Dicte, med det borgerlige navn Benedicte Westergaard Madsen, skulle ikke tænke længe over tilbuddet om at få lov til at stå på scenen og synge John Lennons sange, for som hun selv siger det, så er det svært at sige nej til guldet, når det tilbyder sig.

- Hvis nogen spørger én, om man vil ud at køre jaguar, så er det svært at sige nej til. Og John Lennon er jaguaren, siger Dicte.

LÆS OGSÅ: Dicte popper ny plade

John Lennon fik sit gennembrud med gruppen The Beatles og opbyggede efterfølgende en solokarriere med kæmpe hits som "Working Class Hero" og "Imagine". Både The Beatles og John Lennon blev flittigt spillet i Dictes barndomshjem, og sangerinden beundrer især den karakteristiske musiker for hans evne til at være simpel.

- Han har en evne til at sige det, vi alle sammen tænker, siger Dicte og forklarer, at mange sangskrivere har en tendens til at pakke deres tekster ind i store billeder og gøre budskabet mere kompliceret, end det reelt behøver at være.

Det kender sangerinden selv alt til.

LÆS OGSÅ: Dicte fik pølse

- Det har taget mig mange år at turde være banal og bare sige det, vi alle sammen tænker, siger Dicte og uddyber:

- Jeg har netop færdiggjort en plade, hvor jeg boksede med et nummer, hvor jeg siger "all I want is you, it is crazy, but it is true".

LÆS OGSÅ: Dicte: Mine fødsler var forfærdelige

- I en hel nat boksede jeg med det, fordi det var det, jeg ville sige, men jeg prøvede ligesom at komme udenom det. Men så sagde en af mine venner, at det var den fedeste country-tekst, og så undrede jeg mig over, hvorfor jeg skulle gøre det så skide kompliceret, griner sangfuglen, der gætter på, at det er alderen, som nu gør hende modig nok til at sige tingene, som de er.

Teaterkoncerten "John Lennon Imagine" kan opleves både i Aarhus og i København, når den fra slutningen af august og frem til oktober spilles på Aarhus Teater og fra oktober til december på Aveny-T på Frederiksberg i København. Dicte får selskab på scenen af navne som Jimmy Jørgensen og Ida Cæcilie Rasmussen.

Sponsoreret indhold