Nyheder11. marts 2024 (opd. 11. marts 2024)

Dansk rejsekaos: Ramt af kæmpe strejke

28 flyafgange til og fra Danmark aflyst - påvirker tusindvis af danske rejsende
Det er ikke første gang, at kunderne hos Lufthansa må finde sig i aflysninger på grund af strejker. Og sikkert ikke den sidste.
Det er ikke første gang, at kunderne hos Lufthansa må finde sig i aflysninger på grund af strejker. Og sikkert ikke den sidste.
 Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Flyselskabet Lufthansa aflyser 28 afgange til og fra Danmark med konsekvenser for op mod 4000 passager som følge af varslede strejker i Tyskland.

Det skriver mediet Check-In.

19.000 kabineansatte i Lufthansa har varslet strejke på samtlige flyvninger fra Frankfurt tirsdag. Onsdag strejkes der i München.

Det er de kabineansatte i moderselskabet Lufthansa og søsterselskabet Lufthansa Cityline, som er blevet opfordret af deres fagforening, Ufo, til at nedlægge arbejdet tirsdag og onsdag.

De to selskabers kabineansatte støttede ved urafstemning i sidste uge strejken med mere end 96 procents opbakning.

Ufo påpeger, at Lufthansa har haft et rekordoverskud i 2023 på 1,5 milliarder euro - knap 11,2 milliarder kroner. Det giver basis for at dele fremgangen med de kabineansatte, mener fagforeningen.

Lufthansa blev også i februar ramt af en omfattende strejke, der involverede 25.000 ansatte.

Det påvirkede over 100.000 rejsende til og fra lufthavnene i Frankfurt, Berlin, München, Hamburg, Düsseldorf, Köln og Stuttgart.

Da var det en anden fagforening, Verdi, der krævede en lønstigning for de ansatte på 12,5 procent samt en inflationsbonus.

Michael Niggemann, HR-chef i Lufthansa, kaldte dengang over for det tyske medie Deutsche Welle strejken for "uforholdsmæssig".

- Dette er ikke måden at håndtere vores fælles ansvar over for vores kolleger, vores passagerer eller for et stærkt og pålideligt Lufthansa, lød det.

De tyske lokomotivføreres fagforening (GDL) har også varslet strejke tirsdag som følge af en lønstrid.

Det vil komme til at ramme intercitytog, den regionale togtrafik og godstransporten i 24 timer med start klokken 02.00 tidligt tirsdag morgen. Med det korte varsel ventes der store forstyrrelser i driften.

Sponsoreret indhold