Ramt af alvorlig syreforgiftning: Dansk popstjerne indlagt

(Foto: Scanpix)

Den danske popgruppe Folkeklubben måtte i weekenden aflyse alle koncerter, efter at gruppens forsanger blev hastet på hospitalet.

Forsangeren Kjartan Arngrim havde pådraget sig en alvorlig syreforgiftning, der er opstået, fordi den unge fyr har rendt rundt med en uopdaget sukkersygediagnose.

Det oplyser gruppen på sin Facebook-side:

- Kære alle, forsanger Kjartan har siden lørdag været indlagt på Århus Kommune Hospital med en syreforgiftning/ketoacidose i kroppen. En farlig og alvorlig tilstand. Han nåede at spille 5 koncerter forrige uge mens kroppen nærmest har været i chok og som publikum nok har bemærket, har han set noget mærket ud, skriver de på Facbeook og tilføjer:

- Lørdag måtte vi aflyse. Vi troede det var influenza, men det var altså denne forgiftningstilstand og diagnosen hedder: sukkersyge/diabetes type 1.

Mandag var forsangeren heldigvis så meget i bedring, at han kunne blive udskrevet fra hospitalet i Aarhus – dog syv kilo lettere.

Syreforgiftning er en alvorlig og potentiel dødelig tilstand, der opstår, når kroppen løber tør for insulinreserverne og derfor begynder at brænde fedt for at producere energi. Det resulterer i en giftig ophobning af syrerstoffer kaldet 'ketoner' i blodet.

Bliver man ikke behandlet for sin syreforgiftning, er der risiko for, at man ender i dét, der kaldes diabetisk koma og dør. Heldigvis kom forsangeren i behandling i tide.

Folkeklubben blev skabt tilbage i 2011 og består foruden forsangeren Kjartan Arngrim også af Rasmus Jusjong og Rasmus Dall.

Deres debutalbum ”Nye Tider” udkom i 2013, og bandet har siden optrådt på flere store festivaler, blandt andet SmukFest i Skanderborg.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close