Dansk politiks nye par

Lene og Villy. Det lyder jo egentlig mest af alt som et godt, solidt ægtepar. Så vidt er det dog (endnu i al fald) ikke kommet med dansk politiks for øjeblikket to mest succesfulde politikere, de konservatives Lene Espersen og SF's Villy Søvndal.

På en reklameturné for en fælles bog har de to politikere på det seneste givet den som par i en ældre, rød folkevogn. Men tag ikke fejl: Lene og Villy er stadig politisk uenige - også i den grad. Man skal derfor ikke overfortolke deres fælles medieoptræden; her er der alene tale om, at de begge ser en interesse i at udvise det overskud, der ligger i blive set i afslappet og venskabelig omgang med en modstander.

Anders Fogh Rasmussen har tidligere brugt samme opskrift - også han elskede at sole sig i Villy Søvndals jovialitet. Det fik dog en brat ende, da statsministeren pludselig opdagede, at Søvndal var langt mere end en uskadelig hyggeonkel, men faktisk også en politisk modstander, som han var nødt til at tage alvorligt.

Så nu blev det så i stedet Lene og Villy, som kom ud at køre sammen. To politikere, som - når de ikke færdes i en rød folkevognsboble -
rider på en bølge.

Villy Søvndal har skaffet sit parti en popularitet, som de ellers lidt støvede folkesocialister ikke har haft i mange år. Og hvem skulle have troet, at Villy kunne gå hen at blive kultfigur? Det er ikke desto mindre tilfældet.

Og det samme med Espersen. Efter sin tiltræden som formand har de konservative oplevet masser af medvind. Pludselig har de konservative fået sig en statsministerkandidat. Det var Bendt Bendtsen formelt set også, men ingen ved deres fulde fem kunne se ham som statsminister - der ligger Lene Espersen anderledes lunt i svinget.

Statsminister bliver Søvndal næppe. Men minister måske nok, dog ikke i en regering med sin nye veninde. Så tætte er de alligevel ikke. Trods alt.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close