Nyheder29. november 2017

Dansk Melodi Grand Prix-vinder lever som hjemløs i USA

For seks år siden vandt 30-årige Tim Schou det danske Melodi Grand Prix - nu ser tilværelsen helt anderledes ud.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-91281.jpg
 Foto: All Over

Med bandet "A Friend in London" tog Tim Schou Danmark med storm i 2011, da han vandt det danske Melodi Grand Prix. Og efterfølgende fik drengene en femte plads i Eurovision Song Contest med sangen "New Tomorrow".

Men nu ser tilværelsen noget anderledes ud for den 30-årige musiker, der selv har valgt at leve som hjemløs i USA. Det fortæller han til BT.

Det er fire år siden, at Tim Schou skiftede den trygge base på Vesterbro ud med nomadetilværelsen rundt omkring i USA - blandt andet i den amerikanske storby Chicago.

- Jeg har overnattet fire nætter på gulvet i et indkøbscenter i Hollywood. Det var helt vildt syret. Jeg har også prøvet at rende rundt som hjemløs i Chicago, hvor jeg af nød måtte holde mig vågen på en bar hele natten, mens en fuld rocker faldt i søvn op ad mig, fortæller han til BT.

Men det er en tilværelse, Tim Schou selv har valgt, da han var træt af den ensformige, trygge tilværelse i Danmark. Og efter fire år er han nærmest blevet afhængig af at være på farten.

- Jeg har aldrig skrevet så mange sange, som jeg gør nu. Jeg rejser cirka 250 dage om året og lærer mennesker at kende på en helt anden personlig måde.

- Når jeg besøger mine venner, og de har redt op til mig med dyne og puder. Jamen, jeg sætter pris på det på en hel anden måde, fortæller han.

Selv om Tim Schou ikke længere har en fast base, og han rejser rundt i USA som hjemløs, så forhindrer det ham ikke i at lave det, han allerhelst vil - nemlig at musik. Tværtimod.

Musikeren har udsendt tre nye singler i år, og i december spiller han koncert forskellige steder i Tyskland.

Den 30-årig hjemløse musiker har også tidligere skrevet om nomadetilværelsen i et indlæg på sin blog, hvori han forklarer, hvorfor han valgte at dreje nøglen om til lejligheden på Vesterbro.

- Var jeg gået i seng hjemme i min trygge lejlighed, som jeg, tro det eller ej, rent faktisk ejede engang, hver eneste aften, så havde jeg ikke oplevet denne uselviskhed fra andre mennesker, som jeg er blevet vist gang på gang, og det er bare så fucking bekærftende at se folk vise den side af sig selv, og det minder mig om at ja, verden er et grimt sted på mange punkter, men lige så grim, som de er... Hold kæft, hvor er den også bare lige så dejlig og smukkere end smuk, skrev han sidste måned.

Sponsoreret indhold